12. Marts 2014 12:22
Jaunumi
Nīderlandes Miera pils bibliotēka saņem Latvijas juridisko literatūru

Otrdien, 11.martā, Latvijas vēstnieks Nīderlandē Māris Klišāns svinīgā ceremonijā Miera pils bibliotēkai Hāgā pasniedza Latvijā izdotas juridiskās literatūras grāmatas, tostarp arī Augstākās tiesas izdevumus – „Augstākās tiesas Biļetena” visus numurus un brošūru par Augstāko tiesu.

Par godu Miera pils simtgadei, ko atzīmēja pagājušajā gadā, Kārnegī fonds aicināja visas astoņdesmit deviņas Hāgā rezidējošās vēstniecības piedalīties grandiozā projektā "Vēstniecības ziedo grāmatas Miera pils bibliotēkai". Latvijas vēstniecība Hāgā sazinājās ar Latvijas vadošajiem juridiskās literatūras izdevējiem un Tiesu namu aģentūra, "Latvijas Vēstnesis", Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte un Latvijas Augstākā tiesa atvēlēja četrdesmit vienu grāmatu – par Latvijas Republikas Civilprocesu, darba tiesībām, kriminālistiku, intelektuālo īpašumu, Eiropas Savienības tiesībām, Latvijas Republikas Civillikuma terminu vārdnīcu, kā arī vairākas Latvijas vadošā civiltiesībnieka, Augstākās tiesas tiesneša, profesora Kalvja Torgāna grāmatas.

Latvijas vēstniecība ir trīsdesmitā, kas ziedojusi grāmatas bibliotēkai šī projekta ietvaros. Bibliotēkas projektu koordinatore Kandisa Alihuseina (Candice Alihusain) un galvenais bibliotekārs Nilss van Tols (Niels van Tol) savā un Kārnegī fonda direktora Stīvena van Hogstrātena (Steven van Hoogstraten) vārdā pateicās par dāvinājumu un atbalstu projektam.

Miera pils bibliotēku apmeklē starptautisko organizāciju, tiesu, tribunālu tiesneši, prokurori, darbinieki, jurisprudences profesionāļi un studenti, kā arī Hāgas Akadēmijas vasaras juridisko kursu dalībnieki, kas ierodas no dažādām valstīm, arī no Latvijas. Bibliotēkā jau bija 281 grāmata, kurā atspoguļoti juridiskie procesi Latvijā, to skaitā 18 latviešu valodā, pārējās angļu, franču, vācu un krievu valodā.

Miera pils, tās bibliotēka un teritorija ir Kārnegī fonda īpašums. Bibliotēkā ir vairāk nekā miljons grāmatu, un mēneša beigās bibliotēka saviem vairāk nekā 3000 lasītāju izsūta ikmēneša jaunumu apskatu. Martā tajā būs arī raksts par Latvijas izdevniecību ziedotajām grāmatām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties