13. Marts 2014 17:53
Jaunumi
Tieslietu ministre: „Maksātnespējas regulējums jāuzlabo nekavējoties!”

Pēc tieslietu ministres Baibas Brokas iniciatīvas sasauktajā Maksātnespējas konsultatīvas padomes sēdē tika spriests, kā uzlabot maksātnespējas procesu un nodrošināt tā iespējami ātru ieviešanu. Būtiskākās pārmaiņas skartu kapitālsabiedrību valdes locekļus atbildību, izsoļu organizēšanu un maksātnespējas administratoru uzraudzību.

Sēdes norisi un tajā panāktās vienošanās ministre vērtē kā veiksmīgas. Pirmkārt, tās ļaus panākt kapitālsabiedrību valdes locekļu atbildības pastiprināšanu situācijās, kad viņu pārvaldītais uzņēmums nonācis finanšu grūtībās. Iecerētās izmaiņas veicinās tiesiskās aizsardzības procesu savlaicīgu uzsākšanu, aktivizēs pārrunas ar kreditoriem, kā arī pastiprinās atbildību par nepilnīgas informācijas sniegšanu uzņēmuma kreditoriem un maksātnespējas administratoram.

Otrkārt, praksē konstatētās problēmas izsoļu organizēšanā jeb tā saukto izsoļu reiderismu tiktu ierobežotas, izmantojot citas alternatīvas – nosakot, ka izsoles nodrošinājums tā dalībniekiem netiek atgriezts, ieviešot elektroniskās izsoles vai izsoles dalības maksu. B.Broka ir pārliecināta, ka tas dos iespēju būtiski samazināt izsoļu ļaunprātīgu izmantošanu iedzīvošanās nolūkos.

Treškārt, jāpastiprina maksātnespējas administratoru darbības uzraudzība. To plānots panākt, nodrošinot tiesas lēmumu pārsūdzības iespēju un maksātnespējas administratoru uzraudzību, kontroli un administratīvo sodīšanu, ko īstenotu Maksātnespējas administrācija.

Maksātnespējas konsultatīvās padomes sēdē piedalījās Ekonomikas ministrijas, Maksātnespējas administrācijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Ārvalstu investoru padomes Latvijā un biedrības „Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija” pārstāvji.

Iepriekšējā Maksātnespējas konsultatīvās padomes sēde notika pirms gada – 2013.gada aprīlī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties