14. Marts 2014 07:50
Jaunumi
Tieslietu ministrija un Valsts kontrole sadarbosies arī maksātnespējas procesa uzlabošanā

Ceturtdien, 13.martā, tieslietu ministre Baiba Broka tikās ar valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu un Valsts kontroles Otrā revīzijas departamenta direktori Ilzi Grīnhofu. Tikšanās laikā tika pārrunāti iepriekšējās revīzijas rezultāti, kā arī iezīmētas šī gada pārbaužu prioritātes.

Valsts kontroliere E.Krūmiņa atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību gan ar ministrijas, gan tās padotības iestādēm. Pagājušā gadā veiktajā pārbaudē Ieslodzījuma vietu pārvaldē konstatēti nozīmīgi uzlabojumi iestādes grāmatvedības uzskaites sistēmā, tomēr mērķis – laba resursu vadība – vēl nav sasniegts. Analizējot lietderības un efektivitātes rādītājus, revīzijā konstatēts, ka nepieciešamas izmaiņas personālpolitikas jomā, kā arī jautājumu un problēmu centralizēts un vienots risinājums pārvaldes ietvaros.

Kā nozīmīgu tieslietu ministre vērtēja Valsts kontroles ieceri šī gada revīzijās pievērsties maksātnespējas jautājumiem. Viņa norādīja, ka sabiedrībā izveidojusies neviennozīmīga attieksme pret maksātnespējas procesiem gan objektīvu, gan subjektīvu apstākļu dēļ.

Ministre atkārtoti uzvēra, ka sabiedrības vērtējumu maksātnespējas procesiem var pozitīvi iespaidot gan rosinātie grozījumi Maksātnespējas likumā, gan objektīvs vērtējums par patieso situāciju, ko Valsts kontrole varētu sniegt. B.Broka izteica cerību, ka revīzijas maksātnespējas jomā atklās papildu aspektus gan esošā regulējuma izpildei, gan likumdošanas turpmākai pilnveidošanai. Ministre arī iepazīstināja ar savu piedāvājumu palielināt kapitālsabiedrību valdes locekļu atbildību maksātnespējas procesos, stiprināt Maksātnespējas administrācijas tiesības uzraudzības jomā un risināt tā saukto maksātnespējas „izsoļu reiderismu” problēmu.

Puses pārrunāja arī plānu par jaunā cietuma būvniecību un kopīgi secināja, ka šajā tāpat kā citās lietās jāmeklē efektīvs risinājums gan attiecībā uz jaunā kompleksa atrašanās vietu, gan tā projektēšanu un celtniecību, uzsverot, ka rīcībai ar valsts finansēm ir jābūt ne tikai likumīgai, bet arī lietderīgai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties