16. Marts 2014 00:58
Jaunumi
Arī divdesmit septiņas „Latvijas Vēstneša” grāmatas aizceļojušas uz Hāgu
Latvijas dāvinājums Miera pils bibliotēkai.
Foto: Latvijas vēstniecība Nīderlandes Karalistē

Kā jau vēstīts,otrdien, 11.martā, Latvijas vēstnieks Nīderlandē Māris Klišāns svinīgā ceremonijā Miera pils bibliotēkai Hāgā pasniedza Latvijā izdotas juridiskās literatūras grāmatas, starp kurām arī 20 „Latvijas Vēstneša” izdotās grāmatas vienā vai vairākos eksemplāros (kopumā 27 eksemplāri).

Par godu Miera Pils simtgadei, ko atzīmēja pagājušajā gadā, Carnegie fonds Nīderlandē aicināja visas astoņdesmit deviņas Hāgā rezidējošās vēstniecības piedalīties grandiozā projektā „Vēstniecības ziedo grāmatas Miera Pils bibliotēkai”, tā projekta priekšvēsturi skaidro Latvijas vēstniecība Nīderlandes Karalistē.

Tādējādi, kā jau juristavards.lv ziņoja iepriekš, Latvijas vēstniecība Hāgā sazinājās ar Latvijas vadošajiem juridiskās literatūras izdevējiem, kā rezultātā Tiesu namu aģentūra, „Latvijas Vēstnesis”, Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte un Latvijas augstākā tiesa atvēlēja četrdesmit vienu grāmatu.

Latvijas Republikas oficiālais izdevējs „Latvijas Vēstnesis” ziedoja divdesmit dažādas grāmatas (kopumā trīsdesmit eksemplārus), tajā skaitā īpaši nozīmīgos izdevumus:

  • "Latvijas Republikas Satversme" (jubilejas izdevums ar Satversmi deviņās valodās);
  • Satversmes komentāri (abi izdevumi);
  • "Tiesnešu tiesības";
  • "Konstitucionālās sūdzības teorija un prakse Latvijā";
  • "Saeimas atlaišana. Rakstu krājums";
  • "Administratīvais process tiesā";
  • "Satversmes iztulkošana";
  • "Latvijas ģenerāli 1918 - 1940";
  • Civillikums latviešu - vācu valodā;
  • "Robežlīgums" u.c

Jāpiebilst, ka bibliotēkā ir vairāk nekā miljons grāmatu, un katra mēneša beigās bibliotēka saviem kontaktiem (kopā ap 3000) izsūta ikmēneša jaunumu apskatu, kur marta publikācijā būs arī raksts par Latvijas izdevniecību ziedotajām grāmatām.

"Bibliotēku apmeklē starptautisko organizāciju, tiesu un tribunālu tiesneši, prokurori un darbinieki, jurisprudences profesionāļi un studenti, kā arī Hāgas Akadēmijas vasaras juridisko kursu dalībnieki, kas ierodas no visiem kontinentiem, tostarp Latvijas. Bibliotēkā jau bija 281 grāmata, kurā atspoguļoti juridiskie procesi Latvijā, tai skaitā 18 latviešu valodā, pārējās angļu, franču, vācu un krievu valodās,” informē Latvijas vēstniecība Nīderlandes Karalistē.

"Latvijas Vēstneša" Grāmatu apgādā izdotās grāmatas skat. www.lv.lv/gramatas

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties