17. Marts 2014 14:40
Jaunumi
Diskusija par prejudiciālo pieteikumu lietām Eiropas Savienības Tiesā

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs šodien, 17.martā, Luksemburgā piedalās Eiropas Savienības Tiesas organizētajā diskusijā ar Eiropas Savienības valstu Augstāko tiesu priekšsēdētājiem par dalībvalstu tiesu prejudiciālajiem pieteikumiem Eiropas Savienības tiesai.

Diskusiju par Eiropas Savienības Tiesas un dalībvalstu komunikācijas aspektiem prejudiciālu jautājumu lietās vada Eiropas Savienības Tiesas prezidents Vasilijs Skuris (Vassilios Skouris).

Ar nacionālo tiesu pieredzi iepazīstinās Igaunijas Augstākās tiesas prezidents Prīts Pikamee (Priit Pikamae) un Portugāles Augstākās tiesas prezidents Antoniu Silva Enrīkešs Gašpārs (Antōnio Silva Henriques Gaspar), bet apaļā galda diskusijā piedalās vairāk nekā divdesmit valstu Augstāko tiesu pārstāvji.

Savukārt diskusiju par prejudiciālo nolēmumu procedūras nākotni vada Eiropas Savienības Tiesas Piektās palātas priekšsēdētājs Tomass fon Danwicbs (Thomas von Danwitzb).

Katras Eiropas Savienības valsts tiesas atbild par to, lai Savienības tiesības attiecīgajā valstī tiktu pareizi un vienveidīgi piemērotas. Lai mazinātu iespējamību, ka tiesas dažādās valstīs atšķirīgi interpretē Eiropas Savienības tiesību aktus, ir izveidota prejudiciāla nolēmuma procedūra. Proti, ja valsts tiesai ir šaubas par kāda Savienības tiesību akta interpretāciju vai spēkā esamību, tā var vērsties (un atsevišķos gadījumos tai ir noteikti jāvēršas) Eiropas Savienības Tiesā ar prejudiciālu jautājumu, un Tiesa pieņem prejudiciālu nolēmumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties