19. Marts 2014 10:58
Jaunumi
Tieslietu ministre sveic jaunos tiesnešus
18.martā jaunie tiesneši Erlens Ernstsons un Dace Grabovska zvērestu nodeva Valsts prezidentam Andrim Bērziņam un tieslietu ministrei Baibai Brokai.
Valsts prezidenta kanceleja

Otrdien, 18.martā, tieslietu ministre Baiba Broka piedalījās svinīgajā jauno tiesnešu zvēresta nodošanas ceremonijā. Solījumu savā darbā vienmēr censties noskaidrot patiesību un nekad to nenodot deva divi rajona (pilsētas) tiesas tiesneši – Dace Grabovska un Erlerns Ernstsons.

Ministre aicināja tiesnešus, stājoties pie jauno pienākumu pildīšanas, vienmēr paturēt prātā šodien doto zvērestu. „Uztveriet to ne vien kā solījumu Valsts prezidentam, tieslietu ministrei un valstij, bet galvenokārt kā apņemšanos sev. Tas palīdzēs arī grūtos brīžos un sarežģītās situācijās,” sacīja B.Broka.

Viņa arī izteica cerību, ka tiesneši savā darbā turpinās apgūt visu jauno, neapstāsies savā tālākizglītošanā un pilnveidošanā, kā arī ar lepnumu pildīs atbildīgos tiesneša pienākumus. „Tiesnesim jātur svēts likuma burts un gars, bet līdzās tam viņam nepieciešams viedums, ko sniedz dzīvē iegūtā pieredze.” Piederība un darbs tieslietu sistēmā ir ne vien gods, bet arī atbildība veicināt sabiedrības uzticību, tiesu spriežot godīgi un taisnīgi.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties