20. Marts 2014 13:43
Jaunumi
Tiesneša amata kandidāti iepazīst Augstāko tiesu

Piecpadsmit tiesneša amata kandidāti, kas stažējas rajona tiesās, trešdien, 19.martā, iepazinās ar Augstāko tiesu.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, uzrunājot topošos tiesnešus, vērsa uzmanību tam, ka jaunais tiesnesis, uzvelkot tiesneša mantiju, kļūst daļa no tiesu sistēmas, un katra atbildība ir arī tiesu sistēmas taisnīgums, efektivitāte un autoritāte. Priekšsēdētājs akcentēja, kam pievēršama jauno tiesnešu uzmanība, arī no tiesnešu disciplināratbildības un ētikas viedokļa

Augstākās tiesas priekšsēdētājs iepazīstināja ar Augstākās tiesas vietu tiesu sistēmā un Augstākās tiesas reorganizāciju, kā arī Tieslietu padomes darbību.

Savukārt Augstākās tiesas Komunikācijas nodaļa izveda topošos tiesnešus virtuālā ekskursijā pa Augstākās tiesas mājaslapu, parādot tajā sadaļas, kurās rajonu tiesneši varētu atrast darbam noderīgu informāciju – judikatūras klasifikatorus, Eiropas Cilvēktiesību tiesas latviski tulkotu spriedumu krātuvi, Eiropas Savienības tiesas aktuālo nolēmumu apkopojumus, informatīvos materiālus, konferenču materiālus, dažādus pētījumus u.c.

Noslēgumā topošie tiesneši noskatījās videofilmu par Senāta vēsturi un šodienu, apmeklēja Augstākās tiesas muzeju un vēsturisko Senāta zāli.

Augstākās tiesas apmeklējumu tiesneša amata kandidātiem organizēja Latvijas Tiesnešu mācību centrs topošo tiesnešu apmācības programmas ietvaros. Programmā piedalās tiesneša amata stažieri no Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas, Zemgales priekšpilsētas, Latgales priekšpilsētas un Kurzemes rajona tiesas, Rīgas rajona tiesas, Jelgavas tiesas, Jēkabpils, Tukuma, Dobeles un Ogres rajonu tiesas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties