25. Marts 2014 13:35
Jaunumi
Tieslietu ministre aicina atcerēties un godāt 25.marta deportāciju upuru piemiņu
Veselības ministre Ingrīda Circene (no kreisās), tieslietu ministre Baiba Broka, kultūras ministre Dace Melbārde, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis un labklājības ministrs Uldis Augulis piedalās ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, atzīmējot 65.gadadienu kopš Latvijas pilsoņu masveida deportācijām uz Sibīriju.
Ieva Lūka, LETA

Šodien, 25.martā, tieslietu ministre Baiba Broka piedalījās gājienā un ziedu nolikšanā pie Brīvības pieminekļa, godinot 1949.gada komunistiskā režīma politisko deportāciju upuru piemiņu.

B.Broka: „Patiesā cieņā noliecu galvu to cilvēku priekšā, kas, par spīti visām šausmām, grūtībām un dažbrīd šķietamai bezcerībai, tomēr atrada sevī drosmi. Drosmi uzdrīkstēties izdzīvot, drosmi uzdrīkstēties nepadoties un vēl lielāku drosmi atgriezties dzimtenē. Atgriezties caur sāpēm, caur ciešanām un pazemojumiem, bet atgriezties.”

Ministre ir pārliecināta, ka nepamatoti represēto Latvijas iedzīvotāju cerības par brīvību un brīvu Latviju ir piepildījušās. Tāpēc to paaudžu pienākums, kas paši nav pieredzējuši baigos notikumus, ir godāt šos cilvēkus, nekad neaizmirst vēstures sniegto mācību, bet pats galvenais – novērtēt un pieņemt sev kā paraugu patiesu un nesatricināmu patriotismu un dzimtenes mīlestību, kuras apliecinājums ir politiski deportēto cilvēku garaspēks, ticība, sapnis un cīņa par atgriešanos Latvijā.

B.Broka aicina turēt svētu politisko deportāciju upuru piemiņu un sargāt no tiem, kuriem šie asinīm, ciešanām, sāpēm un pazemojumiem pilnie notikumi raisa tikai nievas vai aizvainojumu. „Vēsturi nav iespējams mainīt, bet no tās var mācīties. Mācīties un darīt visu iespējamo, lai tā neatkārtotos,” uzskata ministre.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties