1. Aprīlis 2014 09:22
Jaunumi
KNAB informē par partiju gada pārskatu iesniegšanas termiņu

Līdz 1.aprīlim politiskajām partijām un to apvienībām bija jāiesniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) publicēšanai internetā gada pārskati par 2013.gadu. Līdz 31.martam KNAB tika iesniegti 36 gada pārskati, tajā skaitā viens gada pārskats iesniegts elektroniskā veidā, kura oriģināls tiks iesniegts tuvākajā laikā.

Kopējais aktīvo partiju skaits, kurām jāiesniedz gada pārskatus par 2013.gadu ir 68.

Saskaņā ar Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likumu, iesniedzot gada pārskatu, tam pievienojams partijas iestāšanās naudas un biedru naudas saraksts, kā arī jāpievieno saraksts, kurā norāda tās biedrības un nodibinājumus, kuru biedrs vai dibinātājs ir attiecīgā partija. Tāpat partijai jāsniedz informācija par dāvinājumiem (ziedojumiem) biedrībām un nodibinājumiem vai to organizēto pasākumu nodrošināšanai.

Ja politiskās organizācijas līdzekļu apgrozījums 2013.gadā ir bijis lielāks par 2000 latiem, gada pārskatam jāpievieno zvērināta revidenta atzinums par partijas finansiālo un saimniecisko darbību.

Saskaņā ar likumu partiju iesniegtos gada pārskatus KNAB publicē savā mājaslapā internetā un laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Politisko organizāciju (partiju) finansēšanas likums paredz, ka gadījumā, ja politiskā partija neiesniedz gada pārskatu, politisko partiju sauc pie administratīvās atbildības. Ja partija atkārtoti neiesniedz gada pārskatu, KNAB priekšniekam ir pienākums divu nedēļu laikā rakstveidā brīdināt attiecīgās politiskās partijas valdi. Ja politiskā partija arī pēc brīdinājuma nosūtīšanas neiesniedz gada pārskatu, KNAB priekšniekam ir pienākums ierosināt attiecīgās politiskās partijas darbības apturēšanu tiesas ceļā. Ja politiskā partija nenovērš likuma pārkāpumu, KNAB priekšniekam ir pienākums ierosināt attiecīgās politiskās partijas darbības izbeigšanu tiesas ceļā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties