7. Aprīlis 2014 11:23
Jaunumi
Tieslietu ministre tiksies ar Starptautiskās krimināltiesas prezidentu
No 7. līdz 9.aprīlim tieslietu ministre Baiba Broka uzturas darba vizītē Hāgā.
Foto: Boriss Koļesņikovs

No 7. līdz 9.aprīlim tieslietu ministre Baiba Broka darba vizītē dosies uz Hāgu, Nīderlandi, un tiksies ar Starptautiskās krimināltiesas prezidentu un reģistrāru, kā arī Eiropas Savienības Tiesu iestāžu sadarbības struktūrvienības (Eurojust) un Eiropas Policijas biroja (Europol) vadību.

Plānots, ka vizītes laikā tiks pārrunāti jautājumi, kas skar abu valstu tiesisko sadarbību, Eiropas Savienības un Latvijas aktualitātes, kā arī Latvijas gatavošanos Eiropas Savienības Padomes prezidentūrai 2015.gada pirmajā pusē.

Tikšanās laikā ar Nīderlandes Tieslietu ministrijas valsts sekretāru Fredriku Teivenu (Fredrik Teeven) ministre informēs par tiesiskuma iniciatīvu (Rule of Law) un ar to saistīto starptautisko konferenci 22.aprīlī Rīgā.

B.Broka apmeklēs arī Euojust biroju un tiksies ar tā prezidenti Mišelu Koninsku (Michele Coninsx) un Latvijas pārstāvi Gunāru Bundzi. Plānots, ka puses apspriedīs Eurojust reformu norisi un apmainīsies ar informāciju par pasākumiem cīņā pret narkotisko vielu kontrabandu un tā saucamo legālo narkotiku izplatību Eiropā.

Par narkotiku izplatības ierobežošanu iecerēts runāt arī tikšanās laikā Europol birojā. Vēl viena aktualitāte, ko ministre plāno apspriest, – Eiropas Prokurora biroja izveide un Latvijas pozīcija šajā jautājumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties