11. Aprīlis 2014 14:18
Jaunumi
Tiesa nepalielina kompensāciju par nodarīto morālo kaitējumu

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta 11.aprīlī nemainīja par labu prasītājam piedzītās kompensācijas summu prasībā par morālā kaitējuma atlīdzinājumu saistībā ar savulaik celtu apsūdzību pastnieces slepkavībā, kurā prasītājs vēlāk ar tiesas spriedumu pilnībā attaisnots. Līdz ar to paliek negrozīta par labu prasītājam piedzītā summa – 4000 lati.

Apelācijas instances tiesa lietu tiesas sēdē izskatīja 8.aprīlī sakarā ar prasītāja pārstāvja apelācijas sūdzību, kurā pārstāvis lūdza tiesu apmierināt prasību tās neapmierinātajā daļā. Tieslietu ministrija pirmās instances tiesas spriedumu nebija pārsūdzējusi. Pilns apelācijas instances tiesas spriedums tiks sastādīts 6.maijā un pēc motivēta nolēmuma sagatavošanas dienas lietas dalībnieki to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt kasācijas kārtībā AT Civillietu departamentā.

Prasītājs ar prasību tiesā vērsās pēc tam, kad tika attaisnots viņam celtajā apsūdzībā pēc Krimināllikuma 117.panta 6. un 10.punkta par pastnieces slepkavību, kas tika izdarīta Ludzas rajona Brigu pagastā 2005.gada jūlijā. Otrs krimināllietā apsūdzētais ar spēkā stājušos tiesas spriedumu atzīts par vainīgu slepkavības izdarīšanā un sodīts ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem.

Izskatījusi civilprasību, pirmās instances tiesa atzinusi, ka nevar būt šaubu par to, ka saukšana pie kriminālatbildības un nepamatotas apsūdzības uzrādīšana smaga nozieguma izdarīšanā personai sagādā morālas ciešanas un pazemojumu. Pirmās instances tiesa spriedumā atzinusi, ka prasītājam ir nodarīts smags morālais kaitējums – morālas ciešanas, kurām ir arī smagas un paliekošas sekas – veselības problēmas. Rīgas apgabaltiesa prasību apmierināja daļēji un par labu prasītājam no Latvijas valsts Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas personā piedzina 4000 latu morālā kaitējuma atlīdzību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties