17. Aprīlis 2014 10:03
Jaunumi
Igaunijas krievvalodīgo iedzīvotāju petīcija pret separātismu
Igaunijas iedzīvotāji iestājas pret separātisma idejām.
Foto: Māris Kaparkalējs

Igaunijas krievvalodīgie iedzīvotāi sākuši parakstu vākšanu par petīciju „Memorandum 14”, kurā iestājas par Igaunijas neatkarību un pret ārvalstu iejaukšanos Igaunijas iekšējos jautājumos.

Petīcijā norādīts, ka Igaunijas krievvalodīgie iedzīvotāji vēlas paši risināt konkrētas problēmas Igaunijas konstitucionālās iekārtas ietvaros un noraida jebkādas separātisma iespējas un to atbalstīšanu no ārvalstīm. Tā ir reakcija uz aprīlī notikušo akciju Tallinā, kurā grupa Igaunijas krievvalodīgo pauda atbalstu Krievijai un Krimas aneksijai. Petīcijā tiek apliecināts, ka Igaunijas krievvalodīgie iedzīvotāji vēlas dzīvot demokrātiskā Igaunijā. Petīcijas pilnais teksts ir šāds:

Mēs, parakstījušies un Igaunijas rezidenti – Igaunijas un citu valstu pilsoņi, kā arī patstāvīgie iedzīvotāji bez Igaunijas pilsonības – ar sāpēm un bažām raugāmies uz notikumiem Ukrainā.

Ar visu atbildību norādām, ka vēlamies risināt visas problēmas Igaunijas sabiedrībā ar likumīgajām Igaunijas valsts iestādēm. Mums nav nepieciešama aizsardzība no ārpuses; mēs uzskatam, ka Igaunijas politiķu ietekmēšana no trešajām pusēm ir nepieņemama.

Mēs neatbalstām separātisma ideju un ar to saistītos paziņojumus Igaunijas krieviski runājošās sabiedrības daļā. Visi jautājumi, kas saistīti ar mūsu sabiedrības attīstību, ieskaitot izglītības, valodas un pilsonības politiku, jārisina atbilstoši valsts neatkarības principam.

Neatkarīgi no dzimtās valodas un tautības – lielākā daļa šeit dzīvojošie uzskata Igauniju par savām mājām. Lai arī mēs katrs pārstāvam dažādas ideoloģijas, mēs apzināmies, kas mūsu pienākums ir kopīgi paziņot: mūsu mājas ir neatkarīga un brīva Igaunija!

Plašāk skatīt Igaunijas sabiedrisko mediju mājaslapā: http://news.err.ee/v/politics/6b73690d-77b8-4073-b942-7636c694e1d6.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties