21. Aprīlis 2014 08:05
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 22. līdz 25.aprīlim

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām šonedēļ jeb laikā no 22. līdz 25.aprīlim.

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs divas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un 13 blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētājs ir Uzņēmumu reģistrs un Iepirkumu uzraudzības birojs.

AT Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs četras kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem, trīs blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem un divus kasācijas protestus par spēkā stājušiem pirmās instances tiesas spriedumiem.

AT Krimināllietu departaments tiesas sēdē mutvārdu procesā izskatīs apsūdzētā kasācijas sūdzību par apelācijas instances tiesas spriedumu. Rakstveida procesā trīs lietās izskatīs apsūdzēto, viņu aizstāvju vai cietušo kasācijas sūdzības, vienā lietā prokurora kasācijas protestu un vienā lietā gan iesniegto protestu, gan cietušā kasācijas sūdzību.

Informācija par atsevišķām lietām:

  • Administratīvo lietu departaments 22.aprīlī rakstveida procesā izskatīs lietu, kas ierosināta par Uzņēmumu reģistra lēmumu, ar kuru atcelts cits iepriekš pieņemts Uzņēmumu reģistra lēmums par ierakstu komercreģistrā. Lietā ir strīds par nepieciešamo kvorumu sabiedrības ar ierobežotu atbildību lēmumu pieņemšanai un uz to pamata izdarāmo izmaiņu veikšanai komercreģistrā. Augstākajai tiesai, izskatot pieteicēju kasācijas sūdzību, izlemjams jautājums par Komerclikuma normu interpretāciju. Proti, noskaidrojams, vai tiesas noteikts nodrošinājuma līdzeklis – aizliegums izmantot dalībniekiem piederošo kapitāla daļu balsstiesības – nozīmē, ka šo dalībnieku daļa netiek ieskaitīta balsstiesīgajā kapitālā. (Lieta SKA-450/2014).
  • Administratīvo lietu departaments 23.aprīlī rakstveida procesā izskatīs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Iepirkumu uzraudzības biroja kasācijas sūdzības par Administratīvās rajona tiesas spriedumu. Pieteicēja SIA „CWT Latvia” piedalījās publiskajā iepirkumā par nepieciešamo pakalpojumu nodrošināšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas organizētajiem komandējumiem. Pasūtītājs par uzvarētāju atzina citu pretendentu, kurš piedāvāja sniegt pakalpojumu par cenu Ls 0. Pieteicēja uzskata, ka uzvarējušais piedāvājums ir nepamatoti lēts. Lietā ir izšķirams jautājums, pēc kādiem kritērijiem tiesai jāpārbauda, vai piedāvājums ir atzīstams par nepamatoti lētu, un kāda ir iestādes un tiesas kompetence šajā jautājumā. (Lieta SKA-78/2014).
  • 24.aprīlī Krimināllietu departaments tiesas sēdē mutvārdu procesā izskatīs apsūdzētā kasācijas sūdzību par Zemgales apgabaltiesas spriedumu, ar kuru apsūdzētais atzīts par vainīgu mēģinājumā izdarīt svešas kustamas mantas un munīcijas zādzību no automašīnas. Ar apelācijas instances tiesas spriedumu galīgais sods apsūdzētajam noteikts brīvības atņemšana uz trim gadiem un policijas kontrole uz vienu gadu, atņemot transportlīdzekļa vadīšana tiesības uz sešiem mēnešiem.

Krimināllietu departaments, skatot lietu rakstveida procesā pērn decembrī, saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 583.panta otro daļu, nolēma nodot lietu izskatīšanai mutvārdu procesā, norādot, ka tai var būt īpaša nozīme likuma normu interpretēšanā. (Lieta SKK-8/2014).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties