29. Aprīlis 2014 09:30
Jaunumi
Saeimā diskutēs par Latvijas desmit gadiem Eiropas Savienībā

Vai, atskatoties uz līdzšinējo Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES), varam teikt, ka Raiņa vārdi par došanas un gūšanas ciešo mijiedarbību ir aktuāli arī Latvijai kā ES dalībvalstij? Kāda Latvijai bijusi šī desmitgade, un ar kādu skatu mēs raugāmies uz nākamajiem desmit gadiem? Šie un citi jautājumi būs konferences „Vai dodot gūtais neatņemams? Latvijas 10 gadi Eiropas Savienībā” uzmanības centrā, kas Saeimas namā notiks ceturtdien, 1.maijā.

Konferences atklāšanā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Konferences paneļdiskusijā „Vai dodot gūtais neatņemams?” piedalīsies Latvijas Valsts prezidente no 1999. līdz 2007.gadam Vaira Vīķe-Freiberga, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Īrijas parlamenta Eiropas Savienības lietu komisijas priekšsēdētājs Dominiks Henigens (Dominic Hannigan), Eiropas Parlamenta deputāte un bijusī ārlietu ministre Sandra Kalniete, kā arī Rīgas Ekonomikas augstskolas rektors Anderss Palzovs (Anders Paalzow). Paneļdiskusiju vadīs žurnālists Pauls Raudseps.

Konferencē aicināti piedalīties Saeimas deputāti, kā arī ārvalstu diplomātisko pārstāvniecību Latvijā, nevalstisko organizāciju, augstāko izglītības iestāžu un mediju pārstāvji.

Saeimas Eiropas lietu komisijas organizētās konferences darbam tiešraidē varēs sekot Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Konference „Vai dodot gūtais neatņemams? Latvijas 10 gadi Eiropas Savienībā” ceturtdien, 1.maijā, notiks Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11, un tā sāksies pulksten 10.00.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties