4. Maijs 2014 00:59
Jaunumi
LU studenti izstrādājuši jaunu mobilo lietotni LU Ziņnesis

Latvijas Universitātes (LU) Datorikas fakultātes studenti sadarbībā ar SIA „Latvijas Mobilais Telefons” (LMT) izstrādājuši mobilo lietotni LU Ziņnesis, tās mērķis ir informēt studentus par interesantiem ārpusstudiju kultūras un izklaides pasākumiem.

Lai atbalstītu domāt un darīt gribošus studentus, 2013.gada novembrī LU Fonds un LMT rīkoja stipendiju konkursu LU Datorikas fakultātes studentiem – jauniešiem bija jāizstrādā mobilas lietotnes koncepcija. Konkursa rezultātā no septiņām studentu lietotnes idejām, komisija par labāko atzina mobilo lietotni LU Ziņnesis un piešķīra stipendiju šīs lietotnes izstrādei. Konkursa darbus vērtēja žūrijas komisija LMT prezidenta Dr.oec. Jura Bindes un LU Datorikas fakultātes dekāna profesora Jura Borzova vadībā.

LU Ziņnesis ir mobila lietotne, kas apvieno informāciju par LU studentu pašpārvalžu, LU fakultāšu un studentu organizētiem pasākumiem.

Viedtālruņu un mobilo iekārtu lietotāju skaits ik gadu pieaug, arvien plašāks kļūst arī dažādu mobilo lietotņu piedāvājums. Straujais datu patēriņš un ierīču pārdošanas apjomi apliecina, ka viedierīces no rotaļlietas pārtapušas par rīku, kura vērtību jau saskata relatīvi liela cilvēku daļa. Īpaši noderīgas mobilās ierīces ir studentiem, kuri pateicoties jaunākajiem tehnoloģiju sasniegumiem, aizvien ātrāk, ērtāk un efektīvāk var izmantot savu viedtālruni gan mācību, gan ikdienas un izklaides vajadzībām,” uzskata LMT prezidents J. Binde.

Lietotne ir veidota kā sociālais tīkls – tajā gan LU studentu pašpārvaldes, gan ikviens LU students var pievienot savus pasākumus, iedalot tos dažādās kategorijās – izglītojošie pasākumi, kultūras, izklaides vai sporta pasākumi. Tāpat studenti var atzīmēt sev interesantus notikumus un dalīties ar šo informāciju sociālajos tīklus.

„Sadarbojoties ar LMT, mums ir iespēja attīstīt studentu prasmes tirgum nepieciešamo produktu izstrādē un sniegt iespēju pašiem izstrādāt studentiem noderīgu mobilo lietotni. Projektā studenti guva gan nozīmīgu pieredzi lietotnes izstrādē un ieviešanā, gan radīja rīku, kurš turpmāk var tikt izmantots studentu ikdienā,” norāda LU Datorikas fakultātes dekāns profesors J. Borzovs.

Mobilā lietotne veidota ar netradicionālu un modernu tehnoloģiju – PhoneGap, kas nodrošina lietotnes darbību uz vairākām platformām.

Jaunā lietotne paredzēta mobilajām ierīcēm, kas darbojas iOS, Android un Windows operētājsistēmās.

Lietotni lejuplādēt iespējams šeit: Android, iOS, Windows Phone.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties