6. Maijs 2014 12:33
Jaunumi
Tiesu reformas rezultātā Augstākajā tiesā stiprinās kasācijas instanci

Pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma Tieslietu padome ir noteikusi tiesnešu skaitu Augstākās tiesas departamentos un palātā no 2015.gada 1.janvāra: Administratīvo lietu departamentā – 9, Civillietu departamentā – 15, Krimināllietu departamentā – 10, Civillietu tiesu palātā – 13 tiesneši.

Tieslietu padome izteiks Saeimai priekšlikumu par tiesnešu kopskaitu Augstākajā tiesā, paredzot, ka ar 2015.gada 1.janvāri Augstākajā tiesā ir 48 tiesneši – 35 departamentu tiesneši, tai skaitā Augstākās tiesas priekšsēdētājs, un 13 tiesu palātas tiesneši.

Šobrīd Saeimas apstiprinātais tiesnešu skaits Augstākajā tiesā ir 53 – departamentos 30, tiesu palātās – 23 tiesneši.

Pirmā Augstākās tiesas reformas posma rezultātā, likvidējot Krimināllietu tiesu palātu, plānots stiprināt Krimināllietu departamenta kapacitāti, palielinot tiesnešu skaitu departamentā no 6 uz 10 vietām, Civillietu departamentā – no 14 uz 15. Otrā reformas posma rezultātā, 2016.gada 31.decembrī likvidējot Civillietu tiesu palātu, plānots palielināt Administratīvo lietu departamenta tiesnešu skaitu, kā arī atkārtoti izvērtēt pārējo departamentu darba noslodzi un nepieciešamo tiesnešu skaitu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties