6. Maijs 2014 12:36
Jaunumi
Palielinās tiesnešu skaitu Administratīvajā apgabaltiesā

Pamatojoties uz Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja lūgumu palielināt apgabaltiesas tiesnešu skaitu un ņemot vērā, ka Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā ir izveidojušās divas tiesneša amata vakances, Tieslietu padome ir nolēmusi aicināt Saeimu šīs vakances pārcelt uz Administratīvo apgabaltiesu. Lēmums balstīts uz tiesu noslodžu analīzi un saskaņots ar abu tiesu priekšsēdētājiem.

2013.gada statistikas dati rāda, ka Administratīvajā apgabaltiesā viens tiesnesis saņēma 103 lietas, vidēji pabeidza 129 lietas, neskaitot blakussūdzības, bet neizskatīto lietu daudzums uz tiesnesi bija 105 lietas. savukārt Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā šie dati attiecīgi ir šāda – saņemtas 75 lietas uz 1 tiesnesi, pabeigtas – 97 lietas, neizskatītas 55 lietas uz 1 tienesi.

Tieslietu padome aicina Saeimu Administratīvās apgabaltiesas tiesnešu skaitu palielināt no 19 uz 21 tiesnesi. Savukārt Administratīvajā rajona tiesā tiesnešu skaitu no 46 tiesnešiem samazināt uz 44, šīs divas vakances pārceļot uz Administratīvo apgabaltiesu, paredzot attiecīgu papildfinansējumu apgabaltiesas budžetā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties