6. Maijs 2014 13:27
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 6. līdz 10.maijam

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām šonedēļ jeb laikā no 6. līdz 10.maijam.

Augstākās tiesas (AT) Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs vienu kasācijas sūdzību par apelācijas instances tiesas spriedumu un četras blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzība iesniegtas lietā, kurā atbildētājs ir Valsts ieņēmumu dienests.

AT Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs vienu kasācijas sūdzību par apelācijas instances tiesas spriedumu, divas blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem, divus kasācijas protestus par spēkā stājušiem pirmās instances tiesas spriedumiem un vienu pieteikumu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem.

AT Krimināllietu departaments rakstveida procesā divās lietās izskatīs apsūdzēto kasācijas sūdzības, vienā lietā gan prokurora iesniegtu kasācijas protestu, gan apsūdzētā kasācijas sūdzību un vienu lietu izskatīs sakarā ar pieteikumu par tiesas nolēmumu jaunu izskatīšanu.

Informācija par atsevišķu lietu:

Administratīvo lietu departaments 9.maijā rakstveida procesā izskatīs pieteicēja un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kasācijas sūdzības par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

VID auditā pieteicējam noteica papildus maksājamo iedzīvotāju ienākuma nodokli. Galvenais strīdus jautājums lietā ir par to, vai VID pamatoti ieskaitīja pieteicēja ienākumos, kas apliekami ar iedzīvotāju ienākuma nodokli, ienākumus, ko pieteicējs guva, pārdodot vienu nekustamo īpašumu – namīpašumu, kuru pieteicējs atguva kā bijušā īpašnieka mantinieks un kuru līdz atsavināšanai pieteicējs izmantoja savā saimnieciskajā darbībā – namīpašuma apsaimniekošanā un izīrēšanā. Proti, jautājums ir par to, vai šāda namīpašuma pārdošanas darījums ir izdarīts iepriekš veiktās saimnieciskās darbības ietvaros. Apelācijas instances tiesa pieteikumu apmierinājusi daļēji un atcēlusi VID lēmumu daļā par papildu nomaksai budžetā aprēķināto nokavējuma naudu. Pārējā daļā pieteikums noraidīts (Lieta SKA-127/2014).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties