8. Maijs 2014 16:22
Jaunumi
Par plānoto KNAB darba optimizāciju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informē saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par iecerēto KNAB reorganizāciju.

Politikas plānošanas nodaļa tiek veidota, lai veiktu KNAB likumā noteiktus KNAB uzdevumus attiecībā uz pretkorupcijas politikas plānošanu, normatīvo aktu izstrādi un sabiedrības izglītošanu. Šobrīd šie uzdevumi ir Korupcijas novēršanas nodaļas kompetencē, kuras kompetencē ir arī sabiedrisko attiecību nodrošināšana un starptautisko attiecību organizēšana, koordinēšana un nodrošināšana.

Nodaļu savulaik izveidoja, apvienojot trīs iepriekš pastāvējušās nodaļas, tādējādi tās kompetencē iekļaujot lielu skaitu KNAB korupcijas novēršanas funkciju.

Ņemot vērā, ka viens no prioritārajiem KNAB darbības virzieniem ir korupcijas risku analīze, tai skaitā jau normatīvo aktu izstrādes stadijā, bija jāstiprina šīs funkcijas izpilde, kā arī bija jāuzlabo nodaļas darba efektivitāte. Nodaļai veicot tik lielu skaitu dažādu funkciju, bija jārod risinājums darba organizācijas uzlabošanai.

Šobrīd KNAB priekšniekam nav tieši padotas struktūrvienības, kas nodrošinātu vairākas funkcijasa, ar mērķi veikt iestādes efektīvu vadīšanu, ātru un nepastarpinātu dokumentu apriti, tajā skaitā uzraugot uzdevumu izpildi un šīs izpildes savlaicīgumu, gatavojot priekšnieka rīkojumu un rezolūciju projektus, pārbaudot informāciju, sagatavojot priekšnieka personiskās vēstules, organizējot institūcijas pasākumus, arī sapulces un kopsapulces, informējot institūcijas darbiniekus par institūcijas vadītāja lēmumiem, plānojot un pārvaldot priekšnieka kalendāru u.c.

Patlaban KNAB šo funkciju pilda viena persona kā papildu pienākumus saviem tiešajiem darba pienākumiem, un šis resurss ir pārāk mazs, lai nodrošinātu nepieciešamo uzdevumu izpildi. Tāpēc objektīvi ir nepieciešama šāda struktūrvienība.

Ar Ministru prezidenta 2013.gada 29.augusta rīkojumu Nr.316 "Par darba grupu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības efektivitātes uzlabošanai" tika izveidota darba grupa, kas norādīja, ka atsevišķas strukturālas izmaiņas būtu nepieciešamas KNAB darba optimizācijai.

Šī darba grupa izteica arī priekšlikumu grozīt KNAB likumu, pie šiem grozījumiem notiek darbs Valsts kancelejā, un KNAB nolikumu, kurā attiecīgie grozījumi jau ir veikti, Ministru kabinetā pieņemti un stājušies spēkā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties