12. Maijs 2014 15:26
Jaunumi
Gatavojoties Latvijas prezidentūrai ES, aicina apkopot mūsu valsts neatkarības gadu nozīmīgākos notikumus

Gatavojoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē, Saeima aicina ikvienu iesaistīties un piedāvāt savu redzējumu par 25 mūsu valstij nozīmīgākajiem notikumiem, lai ceļojošā fotoizstādē Latvijas stāstu izstāstītu citām Eiropas valstīm.

2015.gada pirmajā pusē Latvija ne tikai uzņemsies ES prezidējošās valsts pienākumus, bet arī svinēs 25.gadadienu kopš mūsu valsts neatkarības atjaunošanas.

Kas ir bijušas Latvijas lielākās uzvaras, sāpīgākie zaudējumi un krasākie pagrieziena punkti ceturtdaļgadsimtu garajā ceļā kopš neatkarības atjaunošanas? Barikāžu laiks, Latvijas iestāšanās ES un NATO, Gaismas pils uzbūvēšana, dziesmu svētki, banku krīzes, uzvaras un zaudējumi sportā, vilšanās un sasniegumi mūzikā – tie ir tikai daži no notikumiem, kas veidojuši mūsu valsti.

Paužot savu redzējumu par neatkarības gadu spilgtākajiem notikumiem, ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja iesaistīties Latvijas prezidentūras sagatavošanā un kopīgi izlemt, ko par sevi vēlamies pastāstīt – kuri būs tie notikumi, par kuriem stāstīsim Eiropai.

Ikviens līdz šī gada 30.maijam aicināts paust savu redzējumu par nozīmīgākajiem notikumiem, kuri veidojuši mūsdienu Latviju, rakstot uz e-pastu presidency@saeima.lv vai Twitter @jekaba11, vai sūtot vēstuli pa pastu Saeimas Sabiedrisko attiecību birojam Jēkaba ielā 11, Rīgā (LV-1811), norādot savu vārdu un uzvārdu.

Saeima veidos ceļojošu fotoizstādi, ko plānots vienlaikus izstādīt Latvijā un Eiropas Parlamentā Beļģijas galvaspilsētā Briselē. Tāpat fotoizstādi plānots izstādīt Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās ārvalstīs.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties