12. Maijs 2014 15:41
Jaunumi
Dzalbe piedalījies Lietuvas Republikas prezidenta vēlēšanu novērošanā
Pēteris Dzalbe 11.maijā piedalījās Lietuvas Republikas prezidenta vēlēšanu novērošanā.
Foto: Boriss Koļesņikovs

Augstākās tiesas Krimināllietu departamenta priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe devās uz Lietuvu, lai kā Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvis piedalītos Lietuvas Republikas prezidenta vēlēšanu novērošanā.

Centrālās vēlēšanu komisija atsaukusies Lietuvas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas uzaicinājumam Latvijas Republikas Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvjiem piedalīties Lietuvas Republikas prezidenta vēlēšanu novērošanā.

Svētdien, 11.maijā, Lietuvas vēlētāji devās uz balsošanas iecirkņiem, lai izraudzītu prezidentu nākamajiem pieciem gadiem. Iepriekšējā balsošana sākās jau trešdien.

Uz prezidenta krēslu pretendēja septiņi kandidāti. Sabiedriskās domas aptaujās vadībā nemainīgi atrodas pašreizējā prezidente Daļa Grībauskaite.

P.Dzalbe ir Centrālās vēlēšanu komisijas loceklis no tiesnešu vidus kopš 2009.gada. Saskaņā ar likumu „Par Centrālo vēlēšanu komisiju” Centrālās vēlēšanu komisijas sastāvā ir deviņi locekļi. Komisijas priekšsēdētāju un septiņus vēlēšanu komisijas locekļus ievēlē Saeima, bet vienu locekli no tiesnešu vidus — Augstākā tiesa savā plēnumā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties