13. Maijs 2014 15:40
Jaunumi
Saliedētības komisija: ir jārada iniciatīva ar mērķi uzlabot latviešu valodas, literatūras un vēstures apguvi mazākumtautību skolās

Lai diskutētu par Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijas priekšlikumu radīt iniciatīvu būtiskai latviešu valodas, literatūras un vēstures mācību procesa uzlabošanai mazākumtautību skolās, trešdien, 14.maijā, komisija uz sēdi aicinājusi Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputātus, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas, nevalstisko organizāciju un mazākumtautību skolu skolotāju pārstāvjus.

„Ja skolotājs ir aizraujoša un cienīta personība skolēnu acīs, tad jaunieši ar interesi un cieņu izturēsies pret Latvijas valsti, kultūru un vēsturi, pret latvisko. Ar to esmu sastapies cilvēku atmiņās no pirmskara Latvijas laikiem. To dzirdu arī šodien. Šīs sēdes mērķis ir mudināt gan valsti, gan nevalstiskās organizācijas, gan visu sabiedrību rīkoties, lai vēstures, latviešu valodas un literatūras mācīšanu mazākumtautību skolās bagātinātu ar iedvesmojošām skolotāju personībām,” pirms rītdien gaidāmās sēdes uzsver komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis.

Kāda patlaban ir latviešu valodas, literatūras un vēstures mācīšanas situācija mazākumtautību skolās, cik sagatavoti ir skolotāji šim darbam, kādi ir nepieciešamie un iespējamie uzlabojumi latviešu valodas, literatūras un vēstures apguvē un kādi mācību materiāli tiek izmantoti vēstures apgūšanā mazākumtautību skolās – šie un citi jautājumi būs deputātu uzmanības centrā komisijas sēdē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties