14. Maijs 2014 11:16
Jaunumi
Muzeju nakts valdības ēkā – pirmo reizi publiskai apskatei diplomātiskās dāvanas
Ministru kabinets Muzeju naktī piedalīsies otro reizi, pirmoreiz tas piedalījās 2012.gadā.
Valsts kancelejas foto

Pirmo reizi publiskai apskatei tiks nodotas diplomātiskās dāvanas, ko saņēmuši Latvijas premjeri no tuvu un tālu valsts amatpersonām. Tās ikvienam būs iespējams aplūkot Ministru kabinetā šo sestdien, 17.maijā, Muzeju nakts pasākumā.

Izstādē tiks eksponēti vairāki desmiti interesantāko un vērtīgāko dāvanu, kas saņemtas gan no ārvalstu vadītājiem, gan no pašmāju amatpersonām no 1993.gada līdz pat šim brīdim. 

Valdības nama viesi varēs aplūkot teju 7000 gadus vecu Atlantiskā klimata perioda melnā ozola fragmentu, suvenīru no Islandes ar vulkāna lavas gabalu, puszobenu no Azerbaidžānas, greznus paklājus no Vidusāzijas valstīm, pasaulē slavenā kataloniešu arhitekta Antonio Gaudi dizaina krēslu miniatūras modeli, šaha spēles komplektu, kas izgatavots no oniksa. Tāpat arī dažādas trauku servīzes un rakstāmgalda piederumus un daudzas citas diplomātiskās dāvanas.

Īpaša uzmanība, veidojot izstādes ekspozīciju, pievērsta tieši dzintaram. Šādu dāvanu lokā būs arī Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai dāvinātās dzintara rotaslietas, ko viņa saņēma no Polijas premjerministra Donalda Tuska.

Iedzīvotājiem un Rīgas viesiem Muzeju naktī būs iespējams apskatīt arī valdības nama prestižāko telpu – valdības sēžu jeb Zaļo zāli. Tur katru nedēļu strādā valdība un lemj par sabiedrībai svarīgiem jautājumiem.

Ciemos valdības namā gaidīti arī bērni, kam pārsteigumus sagādās gailis „Justiņš” un „Dzintara meitene” no Daugavpils teātra. 

Valdības nama Muzeju nakts pasākuma atklāšanā sestdien plkst. 19:00 piedalīsies premjere L.Straujuma, Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, Dabas muzeja speciāliste Anita Saulīte, kas klātesošos iepazīstinās ar dzintara veidošanos, savukārt par diplomātiskajām dāvanām pastāstīs Valsts protokola pārstāvis.

Ministru kabinets Muzeju naktī gaidīs ciemiņus no plkst. 19:00 līdz 24:00. Lai iekļūtu ēkā, apmeklētājiem lūgums ņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu.

Muzeju nakts moto šogad ir „Sarkanā krāsa – dzintars”. Vairāk par to www.muzeju-nakts.lv. Ministru kabinets Muzeju naktī piedalās otro reizi. Pirmoreiz tas bija 2012.gadā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties