20. Maijs 2014 13:56
Jaunumi
Policijas iestādes pielāgos bērniem ar īpašām vajadzībām

Otrdien, 20.maijā, Ministru kabinets pieņēma noteikumus “Kārtība, kādā policija noskaidro, vai bērnam ir īpašas vajadzības, pieaicina kompetentu speciālistu un nodrošina apstākļus bērna īpašo vajadzību apmierināšanai”.

Noteikumi paredz, ka līdz 2016.gada 1.janvārim policijas iestādēs gadījumiem, kad policijā tiek nogādāti bērni ar kustību traucējumiem, jānodrošina pielāgotas tualetes telpas, kā arī bērniem, kuriem ir kustību vai redzes traucējumi, jānodrošina pārvietošanās iespējas.

Minētās noteikumu normas stājas spēkā 2016.gada 1.janvārī, ņemot vērā to, ka pašreiz liela daļa Valsts policijas un pašvaldību policijas struktūrvienību nav pieejamas personām ar īpašām vajadzībām un to pielāgošanai ir nepieciešams laiks. Līdz 2016.gada 1.janvārim nepieciešamo atbalstu bērnam ar īpašām vajadzībām, kamēr policijas telpas nav pielāgotas, sniegs policijas darbinieks, kā tas notiek pašlaik. Par pašvaldības policiju noteikumi paredz, kamēr telpas nav pielāgotas personām ar kustību traucējumiem, līdz 2024.gada 1.janvārim bērnus ar kustību traucējumiem nogādā uz tuvāko Valsts policijas iecirkni, kas ir pielāgots personām ar kustību traucējumiem.

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likumu, policijas iestādēs tiek nogādāti bērni, kuri izdarījuši darbības, par kurām paredzēta kriminālatbildība, izdarījušas administratīvos pārkāpumus, bet nav iespējas citādi noskaidrot bērna identitāti un sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu, atrodas sabiedriskā vietā reibuma stāvoklī, ubago, nav sasnieguši 16 gadu vecumu un atrodas sabiedriskā vietā nakts laikā bez vecāku vai aizbildņu klātbūtnes un kuri ir apmaldījušies vai pamesti, vai arī patvaļīgi aizgājuši no ģimenes, aizbildņa, audžuģimenes vai bērnu aprūpes iestādes. 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties