22. Maijs 2014 12:39
Jaunumi
Valsts prezidents tiekas ar jauno Satversmes tiesas priekšsēdētāju
21.maijā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Satversmes tiesas priekšsēdētāju Aldi Laviņu.
Valsts prezidenta kancelejas foto

21.maijā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētāju Aldi Laviņu pirmoreiz pēc viņa ievēlēšanas, lai pārrunātu jaunievēlētā priekšsēdētāja ieceres, vadot Satversmes tiesas darbu.

Sarunas sākumā Valsts prezidents sveica A.Laviņu un novēlēja veiksmīgu darbu jaunajā amatā, uzsverot, ka viņa līdzšinējā lielā pieredze gan juridiski praktiskajā, gan akadēmiskajā darbā būs labs pamats arī šobrīd uzticēto pienākumu veikšanai.

Iepazīšanās vizītes laikā ST priekšsēdētājs A.Laviņš ar Valsts prezidentu pārrunāja ar Satversmes tiesas darbību saistītos jautājumus – šī brīža ST darba kārtības aktuālākos konstitucionālos jautājumus – gan saistībā ar ierosinātajām lietām, gan ar iesniegtajiem pieteikumiem. ST priekšsēdētājs ieskicēja galvenās prioritātes tiesas darbā – pēctecības un līdzšinējās augstās tiesas nolēmumu kvalitātes saglabāšanu un tālāku nodrošināšanu, iespējami efektīvi izmantojot gan tiesnešu, gan darbinieku kapacitāti.

Kā viena nu no prioritātēm ST priekšsēdētāja darbā A.Laviņš minēja atvērtību sabiedrībai, publiskojot informāciju par tiesas darbu un pieņemtajiem nolēmumiem, kā arī turpinot organizēt konferences par aktuāliem konstitucionālo tiesību jautājumiem. Vizītes laikā tika pārrunāta arī veiksmīgā līdzšinējā starptautiskā sadarbība un sadarbība ar Latvijas institūcijām.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties