22. Maijs 2014 13:11
Jaunumi
Tiesības un ekonomika mainīgajā pasaulē
Konferenci atklāja Igaunijas zvērinātu advokātu biroja VARUL dibinātājs Pauls Varuls.
Foto no VARUL arfīva

Šī gada 16.maijā Igaunijā notika konference “Tiesības un ekonomika mainīgajā pasaulē”, kas tika veltīta zvērinātu advokātu biroja VARUL 20.gadadienai.

Konferences ietvaros uzņēmējiem bija iespēja tikties ar juridiskajiem ekspertiem, mediju pārstāvjiem un valsts amatpersonām no visām trim Baltijas valstīm, lai diskutētu par ekonomikas izmaiņām un mainīgās sabiedrības tiesību lomu pēdējo divdesmit gadu laikā.

Pasākumu atklāja Igaunijas zvērinātu advokātu biroja VARUL dibinātājs Pauls Varuls (P.Varul), pēc kura uzstājās Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips (A.Ansip), lai stāstītu par pašreizējo ekonomisko situāciju Igaunijā. Igaunijas tieslietu ministrs Andress Anvelts (A.Anvelt) vadīja sarunu par uzņēmējdarbības atbalsta iespējām un administratīvā sloga samazināšanu ar likumdošanas palīdzību. Turpināja diskusiju Latvijas Tieslietu ministre Baiba Broka, izklāstot situāciju Latvijā – par to, kādi uzlabojumi ir bijuši likumdošanā un kādas iniciatīvas ir plānotas saistībā ar uzņēmējdarbības vides sakārtošanu, savukārt par Lietuvas situāciju uzstājās Lietuvas bijušais tieslietu ministrs Remigijs Simašus (R.Šimašius). Iekšlietu un reģionālo lietu ministrs Hanno Pevkurs (H.Pevkur) un Igaunijas bankas vadītājs Ardo Hansons (A.Hansson) sniedza ieskatu par drošības jautājumiem un turpmākajiem Igaunijas ekonomikas attīstības izaicinājumiem.

Paneļdiskusijā par tēmu “Kas ietekmē šodienas ekonomiku” runāja Igaunijas, Latvijas, Lietuvas ministri un banku pārstāvji: Ekonomikas un komunikācijas lietu ministrs Juhans Parts, Swedbank vadītājs Prits Perenss (P.Perens), Igaunijas Darba konfederācijas padomes priekšsēdētājs Jiri Keo (J.Käo), Tallink Group pārstāvis Andress Hunts (A.Hunt), Centrālās Zviedrijas bankas padomes priekšsēdētājs Johans Gernants (J.Gernandt) un ģenerālprokurors Normans Āss (N.Aas), kurā runātāji sniedza priekšstatu un diskutēja ar klausītājiem par vēsturiskajām Baltijas reģiona problēmām un šīsdienas iespējām, kā arī korupciju.

Paneļdiskusijā “Likums un mediji” mediju pārstāvji: Igaunijas plašsaziņu līdzekļu grupas Eesti Meedia, kas ir mediju līderis Baltijā, valdes priekšsēdētājs Marts Kadastiks (M.Kadastik); Igaunijas biznesa avīzes Äripäev vadītājs Igors Retovs (I.Rõtov); žurnālists Mihels Kermass (M.Kärmas), kā arī tiesu lietvedis un bijušais žurnālists Janars Filipovs (J.Filippov), diskutēja par aktualitātēm, kas skar juridisko jautājumu atspoguļojumu plašsaziņas līdzekļos un žurnālistu ietekmi uz tiesvedību procesiem.

Uzņēmēji un juristi ne tikai guva priekšstatu un izdarīja savus secinājumus par pašreizējo ekonomisko un tiesisko situāciju Baltijas valstīs, bet arī guva atbildes uz jautājumiem, kas skar ētiskus tiesu strīdus un juristu tēlu atspoguļojumu plašsaziņas līdzekļos.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties