27. Maijs 2014 10:59
Jaunumi
Paplašinās līdzdalības iespējas un modernizēs valdības lēmumu pieņemšanas procesu

Ministru kabineta lēmumu pieņemšanas process tiks modernizēts, nodrošinot sabiedrībai pieejamāku līdzdalību, savukārt valsts pārvaldei – ērtāku un ātrāku tiesību aktu projektu izstrādes procesu. To paredz Valsts kancelejas iecere par vienotā tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāla izveidi, ko konceptuāli atbalstīja arī valdība.

Elita Dreimane, Valsts kancelejas direktore skaidro, ka „vienota portāla izveide paredz vairākus būtiskus ieguvumus iedzīvotājiem un valsts pārvaldei. Portāls sabiedrībai nodrošinās plašākas līdzdalības iespējas tiesību aktu projektu izstrādē, saskaņošanā un pieņemšanā, turklāt viss projektu virzības process būs izsekojams. Ievērojami tiks mazināts administratīvais slogs un laika resursi tiesību aktu izstrādātājiem valsts pārvaldē – būs elektroniskas dokumentu sagataves, ko tehniski nevajadzēs gatavot katru reizi no jauna kā iepriekš. Tas ir stratēģisks un svarīgs solis efektīvas un modernas valsts pārvades attīstībā, un veicinās daudzu procesu elektronizāciju”.

E.Dreimane arī uzsver, ka līdz ar portāla izveidi vairs nebūs jāapstrādā valsts sekretāru sanāksmēs un Ministru kabinetā iesniegto tiesību aktu projekti. Tas ļaus saīsināt tiesību aktu projektu izsludināšanas laiku vismaz par nedēļu.

Visas darbības ar tiesību aktu projektu izstrādi, sabiedrības līdzdalību, formālo saskaņošanu, iesniegšanu notiks vienuviet. Proti, sabiedrības līdzdalība tiks organizēta elektroniski – portālā, kur ministrijas publicēs diskusiju dokumentus, nosakot konkrētu termiņu priekšlikumu iesniegšanai. Tādējādi portālā vienuviet tiks saņemti sabiedrības viedokļi. Arī atzinumus ministrijas un citas institūcijas, un organizācijas pašas sniegs portālā.

Rezultātā tiks ieviesta vienota, pārskatāma saskaņošanas procedūra visiem tiesību aktu projektiem.

Valsts kancelejas iniciatīvu par organizētu, vienuviet nodrošinātu sabiedrības līdzdalību atbalsta arī nevalstiskās organizācijas.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties