30. Maijs 2014 10:12
Jaunumi
Pabeigts darbs pie maksātnespējīgās AS ”Liepājas Metalurgs” darbinieku prasījumu segšanas

Maksātnespējas administrācija (MNA) ir pabeigusi darbu pie maksātnespējīgās AS „Liepājas metalurgs” darbinieku prasījumu apmierināšanas, kas tika uzsākts jau šā gada janvārī. Šā gada 27.maijā MNA direktors pieņēma pēdējo lēmumu par maksātnespējīgās AS „Liepājas metalurgs” darbinieku prasījumu segšanu no darbinieku prasījumu garantiju fonda.

Kopumā darbinieku prasījumi segti 1829 darbiniekiem 1 242 000 eiro apmērā.

MNA no darbinieku prasījumu garantiju fonda sedza prasījumus darbiniekiem, kuri no darba tika atbrīvoti uzreiz pēc maksātnespējas procesa pasludināšanas un kuri par to neuzsāka tiesvedību.

MNA vairāk nekā 10 gadu pastāvēšanas vēsturē šis ir uzņēmums ar vislielāko darbinieku skaitu, kuru prasījumi segti no darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļiem.

MNA direktors Ervīns Ābele ir gandarīts par paveikto: „Darbā pie maksātnespējīgās AS „Liepājas metalurgs” darbinieku prasījumu segšanas papildus tiešajiem pienākumiem tika iesaistīta liela daļa Maksātnespējas administrācijas darbinieku. Neraugoties uz to, ka šī uzņēmuma darbinieku prasījumu apjoms ir līdzvērtīgs visa pagājušā gada darba apjomam, strādājot komandā, esam šo darbu paveikuši nepilnos piecosmēnešos. Esmu pateicīgs Maksātnespējas administrācijas darbiniekiem par ieguldīto darbu. Tāpat izsaku atzinību maksātnespējīgās AS „Liepājas metalurgs” administratoram par operatīvo informācijas sagatavošanu un sniegšanu.”

Darbinieku prasījumu segšanai no darbinieku prasījumu garantiju fonda tiek piemērots speciāls tiesiskais regulējums, kas nosaka gan to, par kādu periodu, gan to, kādā apmērā tiek apmierināti darbinieku prasījumi no darbinieku prasījumu garantiju fonda.

Attiecīgi no darbinieku prasījumu garantiju fonda apmaksājamos darbinieku prasījumus (arī atlaišanas pabalstu) MNA aprēķina, ņemot vērā kalendāra dienas vidējo izpeļņu, ievērojot darba devēja maksātnespējas gadījuma iestāšanās dienā valstī noteikto minimālo mēneša darba algu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties