5. Jūnijs 2014 08:27
Jaunumi
Saeima ceturtdien otrajā lasījumā lems par Satversmes papildināšanu ar preambulu

Saeima ceturtdien, 5.jūnijā, vērtēs Latvijas Republikas Satversmes grozījuma otrajam lasījumam iesniegtos priekšlikumus. Izmaiņas Satversmē rosinātas, lai konstitūciju papildinātu ar tās ievaddaļu jeb preambulu.

Otrajā lasījumā Saeima rīt skatīs arī grozījumus Darba likumā, kas paredz noteikt jaunus pienākumus, atbildību un tiesības gan darba ņēmējiem, gan darba devējiem.

Galīgajā lasījumā rītdienas parlamenta sēdē tiks skatīti grozījumi trīs aizsardzības jomu regulējošos likumos, paredzot pienākumu Valsts prezidentam militāra uzbrukuma gadījumā nekavējoties pieprasīt NATO atbalstu.

Tāpat galīgajā lasījumā deputāti lems par grozījumiem Meliorācijas likumā, kas dos iespēju pašvaldībām rūpēties par nozīmīgām meliorācijas sistēmām, kas nav to īpašumā, un par regulējumu, kas precīzāk noteiks, kādos gadījumos jāveic ietekmes uz vidi novērtējums un kādos sākotnējais novērtējums.

Izskatīšanai pirmajā lasījumā rītdienas sēdēs darba kārtībā iekļauti Ceļu satiksmes likuma grozījumi, kas noteiks ierobežojumus narkotiku lietotājiem iegūt vadītāja apliecību, un grozījumi Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likumā, lai Latvija varētu izstrādāt stingrākus jūras aizsardzības pasākumus. 

Vēl pirmajā lasījumā Saeima konceptuāli lems par izmaiņām Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, ar ko rosināts aizliegt ātros kredītus izsniegt nakts laikā.

Ceturtdien Saeima lems arī par vairāku iesniegto likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū grozījumi Augstskolu likumā, ar kuriem paredzēts noteikt, ka augstskolu satversmes apstiprina Ministru kabinets, un Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma grozījumi, ar kuriem piedāvāts atteikties no šobrīd noteiktajiem procentuālajiem ierobežojumiem valodu lietojumā radio programmās.

5.jūnija Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauts arī tiesībsarga 2013.gada ziņojums.

Sēdes darba kārtībā iesniegtas arī vairākas izmaiņas, un deputāti lems, vai izskatīt lēmuma projektus par ģenerālleitnanta Raimonda Graubes atkārtotu apstiprināšanu Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatā un deputāta mandāta apstiprināšanu Lienei Liepiņai, Ilzei Verginai un Mārim Kučinskim. 

5.jūnija Saeimas sēdē kopumā ir 27 jautājumi. Sēdes darba kārtība pieejama http://ej.uz/2o5d.

Ceturtdien pulksten 17.00 Saeimā paredzēts izskatīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem. Deputātu jautājumi un ministru atbildes pieejamas http://ej.uz/7tvw.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties