5. Jūnijs 2014 14:56
Jaunumi
Paredz administratīvo atbildību par „spaisa” tirdzniecības pieļaušanu savā īpašumā
Saeima 5.jūnijā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.
Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja

Personām, kuras savā īpašumā pieļaus jaunu psihoaktīvo vielu neatļautu izgatavošanu, glabāšanu, pārvadāšanu vai realizāciju, varēs piemērot naudas sodu. To paredz Saeimā ceturtdien, 5.jūnijā, galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Administratīvo sodu varēs piemērot, ja „spaisa” tirdzniecība šajā īpašumā tiks konstatēta gada laikā pēc tam, kad īpašnieks tika rakstveidā informēts par viņa kustamajā vai nekustamajā īpašumā konstatētajām neatļautajām darbībām ar psihotropajām vielām. Līdzīgs mehānisms Administratīvo pārkāpumu kodeksā jau iestrādāts attiecībā uz neatļautas alkohola tirdzniecības pieļaušanu savā īpašumā.

Naudas sods par „spaisa” tirdzniecības pieļaušanu savā īpašumā fiziskām personām paredzēts no 280 līdz 700 eiro, bet juridiskām personām – no 1400 līdz 7100 eiro.

Ņemot vērā, ka no 1.jūlija Latvijā tiek ieviesta autoceļu lietošanas nodeva transportlīdzekļiem virs 3,5 tonnām, kodeksā tiek paredzēta atbildība arī par šīs nodevas maksāšanas pārkāpumiem. Ja nodeva nebūs samaksāta pilnā apmērā, transportlīdzekļa vadītājam uzliks naudas sodu 40 eiro apmērā. Savukārt, ja nodeva nebūs samaksāta vispār, soda apmērs būs 120 eiro.

Saeimas pieņemtie likuma grozījumu paredz izmaiņas arī pantā, kas nosaka atbildību par pārtikas aprites prasību pārkāpšanu. Tostarp paredzēta atbildība par nepatiesas informācijas sniegšanu par pārtikas preces sastāvu vai izcelsmes valsti vai vietu. Uzlikt naudas sodu šādos gadījumos varēs gan fiziskai personai, gan uzņēmuma valdes loceklim, gan juridiskai personai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties