6. Jūnijs 2014 09:51
Jaunumi
Augstākā tiesa pārstāvēta Eiropas tiesnešu asociācijas mediācijai desmitgadei veltītajā konferencē

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs un Civillietu tiesu palātas tiesnese Zane Pētersone 5. un 6.jūnijā Parīzē piedalās Eiropas tiesnešu asociācijas mediācijai (GEMME) desmit gadu jubilejai veltītajā konferencē „Mediācija: miera ceļš uz taisnīgumu Eiropā”.

Konferencē Augstāko tiesu priekšsēdētāji un tiesneši no 28 Eiropas valstīm analizē strīdu risināšanas jaunās iespējas 21.gadsimtā – mediāciju, kas pēdējos desmit gados ieņem aizvien nozīmīgāku vietu Eiropas valstu tiesvedības procesos. Tiesu, valdību un mediācijas centru pārstāvji dalās normatīvo aktu un praktiskajā pieredzē, kā arī iezīmē turpmākās darbības virzienus: mediācijas kultūras veidošanu, nacionālo un Eiropas mediācijas procesu saskaņošanu, valdību iniciatīvu sasaisti ar juridisko praksi, mediācijas pāreju no brīvprātīga uz likumā noteiktu procesu civillietās un komerclietās utt.

Latvijas pieredzi prezentē Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas tiesnese Z.Pētersone, kas ir Latvijas pārstāve Eiropas tiesnešu asociācijā mediācijai un šīs asociācijas valdes locekle.

Eiropas tiesnešu asociācija mediācijai (Association of European Judges for Mediation/Groupement Europeen des Magistrats pour la Mediation (GEMME)) ir pēc Francijas tiesībām dibināta nevalstiska asociācija, kas apvieno Eiropas valstu tiesnešus, lai veicinātu mediācijas attīstību un piemērošanu.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties