12. Jūnijs 2014 08:59
Jaunumi
Tieslietu padomes priekšsēdētājs piedalās Eiropas Tieslietu padomju asociācijas desmitgadei veltītajā Ģenerālajā asamblejā

Eiropas Tieslietu padomju asociācija (ENCJ) pulcējas Romā 11.–13.jūnijā, lai atzīmētu tās desmitgadi. Latvijas Tieslietu padomi Ģenerālajā asamblejā pārstāv Tieslietu padomes priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs.

Jubilejas svinības sākās ar pieņemšanu pie Itālijas Republikas prezidenta Džordžio Napolitāno (Giorgio Napolitano), kas ir arī Itālijas Augstākās tieslietu padomes (Consiglio Superiore della Magistratura) priekšsēdētājs. Divās Ģenerālās asamblejas dienās tiek prezentēti, apspriesti un pieņemti ziņojumi par Eiropas Tieslietu padomju asociācijas projektiem 2013.–2014.gadā. Vienā no kopīgajiem pētījumiem analizēti tiesu lietu sadalījuma mehānismi dalībvalstīs, otrs pētījums ietvēra tiesu neatkarības un atbildības aspektus.

Tāpat Ģenerālajā asamblejā tiek apspriests Eiropas Tieslietu padomju asociācijas darba plāns 2014.–2018.gadam un pieņemta Romas deklarācija.

Eiropas Tieslietu padomju asociācija (ENCJ) ir bezpeļņas organizācija, kas apvieno Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu tiesu sistēmu pārstāvošas institūcijas. Asociācija izveidota 2004.gadā, lai sekmētu ES dalībvalstu Tieslietu padomju sadarbību, savstarpējo pieredzes apmaiņu un kopējas informācijas analīzi. Latvijas Tieslietu padome ir ENCJ dalībniece kopš 2011.gada.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties