13. Jūnijs 2014 16:25
Jaunumi
Kādi ir pēc Pirmā pasaules kara dibināto valstu tiesiskie pamati
Konferences pirmās sesijas vadītāji: pasākuma iniciators Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors Dr.iur. Jānis Lazdiņš un viena no referentēm – profesore Dr.iur. Sanita Osipova.
Boriss Koļesņikovs

2014.gada 12.–13.jūnijā Rīgā un Jūrmalā risinājās Baltijas jūras reģiona zinātnieku domu apmaiņa – konference „Tiesībpolitiskā situācija Baltijas jūras reģionā pirms un pēc Pirmā pasaules kara (1917–1922). Jaunu valstu dibināšana un to konstitucionāli tiesiskā dimensija”.

Konferences ietvaros tiesību vēsturnieki, valsts tiesību lietpratēji un citi zinātnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Vācijas referēja un diskutēja par tiesiskajiem pamatiem, kas tika likti to valstu pamatos, kas, sabrūkot impērijām, veidojās pēc Pirmā pasaules kara, konkrēti, analizējot triju jauno Baltijas valstu pieredzi, kā arī aplūkojot revolucionārās norises Vācijas valstī – tās transformāciju no monarhijas uz republiku.

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes profesora Dr.iur. Jāņa Lazdiņa iniciēto pasākumu rīkoja LU Juridiskā fakultāte sadarbībā ar Latvijas Vēstures institūtu un Latvijas Zinātņu akadēmijas Baltijas Stratēģisko pētījumu centru. Konferences norisi finansiāli nodrošināja Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests (DAAD) no Vācijas Ārlietu ministrijas piešķirtajiem līdzekļiem, kā arī Zvērināta advokāta Andra Grūtupa birojs. Pasākumu atbalstīja arī Latvijas Zvērinātu notāru padome, žurnāls „Jurista Vārds” un Jūrmalas dome.

Konferences apskats - žurnāla "Jurista Vārds" 2014.gada 17.jūnija laidienā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties