16. Jūnijs 2014 12:23
Jaunumi
Par apelācijas kārtībā izskatāmām lietām no 16. līdz 20.jūnijam

Augstākās tiesas informācija par apelācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 16. līdz 20.jūnijam.

Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palātas sarakstos 55 lietas. Tiesas sēdē mutvārdu procesā izskatīs 11 apelācijas sūdzības un vienu pieteikumu par prasības nodrošinājuma atcelšanu. 22 lietās būs sprieduma pasludināšana. 21 lietu ar blakus sūdzībām izskatīs rakstveida procesā.

AT Krimināllietu tiesu palāta tiesas sēdē paredzējusi izskatīt divas lietas. Vienā lietā saņemts prokurora apelācijas protests un vienā lietā apsūdzēto apelācijas sūdzības par pirmās instances tiesas spriedumu.

Informācija par atsevišķām lietām:

  • 17.jūnijā Civillietu tiesu palāta izskatīs E.l. du Pont de Nemours and Company apelācijas sūdzību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīta prasība pret Actavis Group Hf par papildu aizsardzības sertifikāta piešķirto tiesību pārkāpuma atzīšanu.

Prasītājai E.l. du Pont de Nemours and Company līdz 2010.gada 1.decembrim piederēja Latvijas Republikā spēkā esošs papildu aizsardzības sertifikāts zālēm uz vielu Losartāns, kuru aizsargāja Latvijas pamatpatents Nr.5713. Atbildētāja Actavis Group Hf 2010.gada 3.martā iesniegusi iesniegumus par zāļu „Losartan Actavis 50mg” un „Losartan Actavis 100mg” iekļaušanu kompensējamo zāļu sarakstā. Prasītāja konstatējusi, ka atbildētāja jau 2010.gada 18.februārī ir saskaņojusi zāļu iepakojumu ”Losartan Actavis 50mg” un ”Losartan Actavis 100mg” marķējumu un 2010.gada 25.februārī zāļu lietošanas instrukciju un zāļu aprakstu. Saskaņā ar minētājos dokumentos atrodamo informāciju, zāles ”Losartan Actavis 50mg” un ”Losartan Actavis 100mg” satur vielu ”losartanum kalicum”. Viela „losartanum kalicum” satur losartānu, kuru aizsargāja prasītājai piederošais sertifikāts. Prasītāja uzskata, ka atbildētāja ir pārkāpusi prasītājas tiesības, kuras tai piešķīra sertifikāts. (Lieta PAC-115/2014).

  • 17.jūnijā Civillietu tiesu palāta izskatīs prasītājas E.l. du Pont de Nemours and Company prasības lietu pret KRKA, d.d., Novo mesto. Arī šajā lietā strīds ir par papildu aizsardzības sertifikāta piešķirto tiesību pārkāpuma atzīšanu, prasītājai uzskatot, ka atbildētāja KRKA, d.d., Novo mesto ir pārkāpusi prasītājai ar sertifikātu piešķirtās tiesības uz vielu Losartāns. Arī šajā strīdā ar pirmās instances tiesas spriedumu prasība noraidīta. (Lieta PAC-117/2014).
 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties