18. Jūnijs 2014 09:20
Jaunumi
Augstākajā tiesā viesojas Jaunkaledonijas Apelācijas tiesas prezidents
Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, Numejas Apelācijas tiesas prezidents Tierijs Draks un viņa sieva Nadja Augstākās tiesas lasītavā.
Foto no Augstākās tiesas arhīva

17.jūnijā privātā vizītē Augstāko tiesu apmeklēja Numejas Apelācijas tiesas pirmais prezidents Tierijs Draks (Thierry Drack) no Jaunkaledonijas.

Īsā sarunā ar viesi Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs iepazīstināja ar Latvijas tiesu sistēmu un Augstāko tiesu. Apmainoties ar informāciju, tiesu priekšsēdētāji secināja – ir daudz atšķirīgā, bet ir arī līdzīgas problēmas – iedzīvotāju arvien lielā vēlme un iespējas tiesāties, tiesu lietu un līdz ar to tiesnešu darba apjoma pieaugums, tiesu neatkarība.

Numejas Apelācijas tiesas pirmais prezidents apmeklēja arī Augstākās tiesas muzeju un guva informāciju par Latvijas tiesu vēsturi.

Latvija ir Tierija Draka sievas dzimtene, un, apciemojot sievas radus, viņi izmantoja iespēju apmeklēt arī Augstāko tiesu. Tiesu priekšsēdētāji novērtēja savstarpējās pieredzes apmaiņas vērtīgo nozīmi un neizslēdza iespēju to turpināt.

Jaunkaledonija ir Francijai piederoša salu grupa Klusajā okeānā. Kopš 1998.gada bijusī franču kolonija ir Francijas aizjūras teritorija ar speciālu statusu. Arī tiesai šeit ir speciāls statuss – tā iekļaujas Francijas tiesu sistēmā, taču daļēji darbojas pēc vietējiem likumiem. Numejas Apelācijas tiesa ir augstākā tiesu instance Jaunkaledonijā.  

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties