19. Jūnijs 2014 09:42
Jaunumi
Juridiskā fakultāte – atzītākā starp darba devējiem jurisprudencē
Latvijas darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu TOPā LU Juridiskā fakultāte ir atzītākā starp darba devējiem jurisprudencē.
Foto: Boriss Koļesņikovs

Šī gada Latvijas darba devēju ieteiktāko studiju programmu topā LU Juridiskās fakultātes bakalaura studiju programma „Tiesību zinātnes” ierindojusies 13.vietā kopvērtējumā un 1.vietā starp jurisprudences/tieslietu studiju programmām.

16.jūnijā Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar karjeras un izglītības portālu Prakse.lv iepazīstināja ar Latvijas darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu TOPu, kas jau trešo gadu sniedz jauniešiem ieskatu pieprasītākajās profesijās un izglītības iestādēs, kur tās būtu vislabāk apgūt. TOPa mērķis ir veicināt pārdomātu pamatskolu un vidusskolu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli šovasar, ņemot vērā darba devēju viedokli.

Arī šogad topā dominē inženiertehniskās zinātnes, proti, Rīgas Tehniskā universitāte ieguvusi pirmo vietu darbadevēju atzītāko izglītības iestāžu topā ar tās profesionālo datorsistēmas programmu, tomēr tai uz pēdām min Latvijas Universitāte, kas ieņem godpilno otro vietu ne tikai ar savu Datorzinātņu bakalaura programmu (2.pieprasītākā programma topā), bet arī ar Grāmatvedības, analīzes un audita programmu (7.vieta), Komunikāciju zinātņu programmu (9.vieta), Vadības zinību programmu (12.vieta) un Tiesību zinātņu programmu (13.vieta), jo  darba tirgū ievērojami palielinājies pieprasījums arī pēc uzņēmējdarbības un to atbalstošo sfēru speciālistiem.

Portāla Prakse.lv vadītājs Jānis Logins: „Šogad ievērojami vairāk ieteiktas ar uzņēmuma darbības nodrošināšanu saistītas profesijas. Uzņēmumi saprot, ka bez šīm atbalsta funkcijām nespēs sekmīgi konkurēt tirgū. Uzlabojoties valsts ekonomikai, nepieciešams ne vien produktus saražot, bet arī sekmīgi realizēt vietējos un ārvalstu tirgos. Tas paver plašas iespējas jauniešiem, kas plāno studēt attiecīgajās profesijās, galvenais izvēlēties labāko izglītības iestādi!”

Starp uzņēmējdarbību atbalstošo jurisprudences/tieslietu sfēru darba devējiem par labāko izglītības iestādi atzīta tieši Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte ar savu akadēmiskā bakalaura studiju programmu „Tiesību zinātnes”. LU Juridiskajai fakultātei topā starp bakalaura līmeņa tiesību programmām seko Biznesa augstskola Turība (2.vieta tieslietu sfērā / 21.vieta studiju programmu kopvērtējumā), Juridiskā koledža ar 4.līmeņa prof. kavlifikācijas programmu (3.vieta tiesl.sf. / 25.vieta stud.progr.kopv.), Rīgas Juridiskā augstskola (4.vieta tiesl.sf. / 74.vieta stud.progr.kopv.) un Rīgas Stradiņa universitāte (5.vieta tiesl.sf. / 95.vieta stud.progr.kopv.).

Ieteiktāko izglītības iestāžu TOPs tiek veidots jau trešo gadu, aicinot darba devējus karjeras un izglītības portālā Prakse.lv izteikt viedokli, kuras profesijas ir pieprasītas darba tirgū un kurās izglītības iestādēs darba devēji ieteiktu tās apgūt, lai attiecīgie speciālisti būtu profesionāli un nepapildinātu bezdarbnieku rindas. TOPa veidošanā šogad piedalījies ievērojams skaits uzņēmumu (1381 darba devēji), kuri pārstāv visplašāko tautsaimniecības nozaru loku, turklāt aktīvi iesaistījušies arī mazie un vidējie uzņēmumi, reģionālie uzņēmumi un valsts un pašvaldību iestādes.

LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone: „Ar šo TOPu vēlamies dot iespēju jauniešiem uzzināt darba devēju viedokli, kādās izglītības iestādēs ir vērts apgūt savu nākotnes profesiju. Meklējot savu nākotnes izglītību, katrs jaunietis domā par nākotnes karjeras un darba iespējām. Un tieši darba devēji ir tie, kas vislabāk spēj novērtēt savu darbinieku reālās zināšanas un prasmes, ko sniedz dažādas izglītības iestādes Latvijā. TOPs ir ļoti labs karjeras rīks, kur jaunieši var iegūt informāciju par izglītības, prakses un nākotnes darba iespējām.”

LDDK un Prakse.lv pārstāvji aicina jauniešus ieklausīties darba devēju viedoklī, izvēloties studiju jomu un izglītības iestādi, lai nodrošinātu sev darba iespējas nozarē, kuru plāno apgūt. TOPā iespējams aplūkot arī ieteikumus nozaru griezumā, lai katrs jaunietis zinātu, kur apgūt to profesiju, kas saista visvairāk.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties