19. Jūnijs 2014 13:56
Jaunumi
B.Broka: informācija par reiderismu jāvērtē nopietni

Tieslietu ministrija ir saņēmusi saldumu ražotājas AS „Laima” un citu „NP Foods” grupas uzņēmumu iesniegumu, kurā tā pārstāvji informē par iespējamu reiderisma mēģinājumu. Tieslietu ministre Baiba Broka uzver – ņemot vērā to, ka šajā strīdā iesaistīti Latvijas tautsaimniecībā nozīmīgi uzņēmumi, tiks nodrošināta ļoti rūpīga visu apstākļu tiesiskuma pārbaude. Tāpēc ir nepieļaujami, ka ekonomikas ministrs nāk klajā ar populistiskiem paziņojumiem, kas vērsti pret valsts tieslietu sistēmu kopumā.

B.Broka norāda: „Esam lūguši paskaidrojumu tiesnesei, kas pieņēma lēmumu par prasības nodrošinājumu, un pēc tā izvērtēšanas arī varēs spriest par pieņemtā lēmuma pamatotību. Apzinoties uzņēmumu nozīmi Latvijas tautsaimniecībā, tur nodarbināto cilvēku skaitu un tā pienesumu mūsu valsts ekonomikā, varu apliecināt, ka rūpīgi sekošu līdzi apstākļu noskaidrošanas gaitai. Ja tiesneses darbā tiks konstatēti tiesību pārkāpumi, tas būs pamats manam lēmumam par disciplinārlietas ierosināšanu.”

Līdz šim no iesaistītajām personām un tiesībsargājošajām institūcijām izskanējusī informācija liek domāt par divu pušu civiltiesisku strīdu, kas risināms civilprocesuālā kārtībā. Tomēr ministre atkārtoti uzsver – viņa personīgi uzraudzīs pārbaudes norisi. „Lai gan esmu tieslietu ministre un mana atbildībā ir tiesiskuma nodrošināšana un ievērošana, tomēr tas nekādā veidā nepārkāps tiesu un tiesnešu neatkarības principus,” apstiprina B.Broka.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties