19. Jūnijs 2014 14:07
Jaunumi
Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem advokātu un tiesu izpildītāja zvērestu

19.jūnijā Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs pieņēma astoņu Latvijas Zvērinātu advokātu padomē uzņemtu advokātu zvērestu, kā arī vienas tiesu izpildītājas zvērestu.

Par zvērinātiem advokātiem kļuvuši zvērinātu advokātu palīgi Rita Elksniņa, Krišjānis Krasovskis, Kristīne Meija un Linda Vzenkovska, pašnodarbināts juridisko pakalpojumu sniedzējs Jānis Bramanis, juridisko biroju juristi Alla Juraša un Lauris Brikmanis un prokurors Didzis Vilemsons.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņēma arī Vinetas Risevas zvērestu. Viņa iecelta par zvērinātu tiesu izpildītāju Vidzemes apgabaltiesas 93.iecirknī.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs šo zvēresta pieņemšanas dienu atzīmēja kā simbolisku, jo vienlaikus zvērestu deva dažādu juridisko profesiju pārstāvji – gan advokāti, gan tiesu izpildītāja. „Tā arī kopā darbojamies un esam atbildīgi par tiesu sistēmu, kuras pārstāvji visi esam. Advokāta argumenti ietekmē tiesas procesa virzienu, bet no tiesu izpildītāja darba atkarīgs, kā spriedums tiks izpildīts. Sabiedrības viedokli par tiesu sistēmu veido katra mūsu darbs,” sacīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs.

Lai kļūtu par zvērinātu advokātu, persona, kurai ir atbilstoša izglītība un darba stāžs, kārto advokātu eksāmenu. Pēc eksāmena nokārtošanas, ja Zvērinātu advokātu padome nav saņēmusi ziņas, ka pretendenta uzņemšanai ir Advokatūras likumā noteiktie šķēršļi, pretendentu uzņem zvērinātu advokātu skaitā. Saskaņā ar Advokatūras likuma 46. pantu Augstākās tiesas priekšsēdētājs pieņem jaunuzņemto zvērināto advokātu zvērestu. Tāpat saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 29.pantu zvērināts tiesu izpildītājs iekļaujams zvērinātu tiesu izpildītāju sarakstā un var sākt pildīt amata pienākumus tikai pēc tam, kad ir apdrošinājis profesionālās darbības risku un devis Augstākās tiesas priekšsēdētājam zvērestu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties