1. Jūlijs 2014 12:00
Jaunumi
Iznākusi Jāņa Neimaņa grāmata „Paziņošanas likuma komentāri”
Jaunā grāmata tapusi nolūkā stabilizēt likuma piemērošanu ikdienas dzīves situācijās.
Latvijas Vēstnesis

„Latvijas Vēstneša” Grāmatu apgādā nākusi klajā Jāņa Neimaņa grāmata „Paziņošanas likuma komentāri”.

Lai gan Paziņošanas likumā ir tikai vienpadsmit pantu, tā pieņemšanai bija nepieciešami vairāk nekā trīs gadi. Tas liecina, ka likums tapis smagās diskusijās un tā ietekme ir ievērojama.

Dokumenta paziņošana ir saistīta ar indivīda iespējām sevi aizstāvēt, izmantot savas tiesības, kā arī iestādes pienākumu panākt, lai tās lēmumi stātos juridiski spēkā, tādējādi radot pamatu prasīt no indivīda noteiktu rīcību, ievadā norāda grāmatas autors.

Katra panta komentāru autors veidojis pēc vienotas sistēmas, kuras pamatā ir galvenie tiesību normas interpretācijas kritēriji: teksts, vēsture, sistēma un mērķis.

Pēc panta teksta aplūkota tā rašanās vēsture un attīstības vēsture, ja tāda ir. Pēc tam sniegts skaidrojums par panta kopējo mērķi, panta un tajā apkopoto atsevišķo normu vietu kopējā tiesību normu sistēmā un plašāk izvērsts katras normas saturs.

Grāmatas mērķis ir stabilizēt likuma piemērošanu ikdienas dzīves situācijās. Tā būs praktisks palīgs ne vien valsts pārvaldes darbiniekiem un tiesnešiem, kuru uzdevums ir rūpēties par dokumenta paziņošanu, bet arī adresātiem – ikvienam, kas saņem dokumentu no iestādes vai tiesas.

Grāmatnīca: www.lv.lv/gramatas

E-grāmatnīcā „Latvijas Vēstneša” apgādā iznākušās grāmatas var iegādāties vislētāk – par izdevēja cenām. Grāmatu katalogs, karstās cenas, piegādes iespējas. Te var elektroniski noformēt pasūtījumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties