1. Jūlijs 2014 14:21
Jaunumi
Apstiprina Patvēruma meklētāju reģistra noteikumus

Otrdien, 1.jūlijā, Ministru kabineta sēdē pieņēma Ministru kabineta noteikumus „Patvēruma meklētāju reģistra noteikumi”. Vienota reģistra izveide un savlaicīga informācijas ievade reģistrā uzlabos iestāžu savstarpējo sadarbību.

Patvēruma meklētāju reģistrs ir valsts informācijas sistēma, kurā iekļauj ziņas par patvēruma meklētājiem, kas iesnieguši iesniegumu par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu Latvijas Republikā. Noteikumi nosaka patvēruma meklētāju reģistrā iekļaujamo ziņu apjomu, ziņu iekļaušanas un izmantošanas kārtību, kā arī institūcijas, kurām piešķirama piekļuve reģistrā iekļautajām ziņām.

Patvēruma procedūras nodrošināšanai kopš 1998.gada izmantotas dažādas lokāla rakstura informācijas sistēmas, kuras nenodrošināja vienotu patvēruma meklētāju uzskaiti un informāciju par patvēruma meklētāja lietas virzību procedūrā.

Reģistrs ir izveidots Solidaritātes un migrācijas plūsmu pārvaldīšanas pamatprogrammas 2008.-2013.gadam ietvaros, realizējot Eiropas bēgļu fonda programmas projektus. Šo reģistru šobrīd uztur un izmanto tikai Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP).

Vienota reģistra trūkuma dēļ starp PMLP un Valsts robežsardzē reģistrēto informāciju veidojās atšķirības statistikas datos. Ņemot vērā Patvēruma likumā noteiktos īsos procedūras termiņus, patvēruma procedūrā iesaistītās Iekšlietu ministrijas padotībā esošās iestādes veic savstarpēju saraksti, informējot par patvēruma meklētāja lietas virzību un pieņemtajiem lēmumiem.

Vienota reģistra izveide un savlaicīga informācijas ievade reģistrā uzlabos iestāžu savstarpējo sadarbību, ļaujot iegūt svarīgāko informāciju no reģistra un netērējot resursus savstarpējai sarakstei un informēšanai, tādejādi optimizējot un padarot efektīvāku institūciju sadarbību, kā arī nodrošinot patvēruma procedūras termiņu ievērošanas kontroli.

Reģistrā iekļaujama informācija par visu patvēruma procedūras ciklu, sākot no iesnieguma par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu Latvijas Republikā līdz brīdim, kad stājas spēkā un kļuvis neapstrīdams galīgais lēmums par šo iesniegumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties