7. Jūlijs 2014 15:03
Jaunumi
Noskaidrota iedzīvotāju attieksme par autortiesību mācīšanu skolās

Latvijas Autoru biedrība AKKA/LAA sadarbībā ar pētījumu uzņēmumu "FACTUM" veikusi Latvijas iedzīvotāju aptauju, kuras mērķis bija noskaidrot sabiedrības viedokli par autoru tiesību kā cilvēktiesību mācīšanu vispārizglītojošajās mācību iestādēs.

Absolūti lielākā respondentu daļa jeb 60% aptaujāto atbildējuši, ka, viņuprāt, autortiesības būtu iekļaujamas skolu mācību programmā. 18% aptaujāto uzskata, ka par autoru tiesībām vispārizglītojošajās skolās mācīt nevajag, savukārt 22% respondentu uz šo jautājumu nav varējuši sniegt atbildi.

Aptaujā piedalījās 1061 respondents vecumā no 18 līdz 74 gadiem, no kuriem 53,5% ir sievietes, bet 46,5% - vīrieši.

Attiecībā uz vecumgrupām visaktīvākie respondenti ir vecumā no 46 līdz 60 gadiem, savukārt viszemākā aktivitāte vērojama jauniešu vidū, jo tikai 15% no visiem respondentiem ir vecumā no 18 līdz 25 gadiem.

Saistībā ar respondentu tautību secināms, ka 59,9% no aptaujas dalībniekiem ir latvieši, 33,4% - krievi un 6,7% - citu nacionalitāšu pārstāvji. Aptaujā visaktīvāk piedalījušies Rīgas iedzīvotāji.

Aptaujas veikšanai izmantota kvantitatīvā pētījuma metode tiešās intervijas Omnibusa aptaujas ietvaros (PAPI). Aptaujas norises laiks bija no 2014.gada 12.jūnija līdz 22.jūnijam.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties