9. Jūlijs 2014 12:45
Jaunumi
Valsts kontrole aicina sabiedrību vērtēt, kur un kā izlietoti Eiropas fondu līdzekļi

Valsts kontrole ir sākusi ļoti apjomīgu revīziju „Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansēto projektu rezultātu atbilstības plānotajiem mērķiem un ilgtspējas izvērtējums”.

Šīs revīzijas mērķis ir pārliecināties, vai Eiropas Savienības finansējumu saņēmušie projektu īstenotāji arī pēc pēdējā maksājuma saņemšanas turpina ievērot projektu nosacījumus, veicot saimniecisko un cita veida darbību, un nodrošinot ieguldījumu atdevi.

Revidenti pārbaudīs arī to, kā Lauku atbalsta dienests (LAD) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) nodrošina „pēcprojektu” uzraudzību.

Valsts kontroles darbu veicinātu iedzīvotāju sniegta informācija par šādiem jautājumiem:

  1. Vai Jūsu tuvākajā apkaimē ir projekti, kas saņēmuši Eiropas Savienības finansējumu, bet kuru īstenotāji ir pārtraukuši savu saimniecisko vai cita veida darbību? (Lūdzam norādīt pēc iespējas precīzākus projekta un/vai tā īstenotāja datus (adrese, juridiskas personas nosaukums, fiziskas personas vārds/uzvārds u.tml.)
  2. Vai Jūsu tuvākajā apkaimē ir īstenoti projekti, kas saņēmuši Eiropas Savienības finansējumu, sekmīgi darbojas un uzskatāmi par „veiksmes stāstiem”? (Lūdzam norādīt pēc iespējas precīzākus projekta un/vai tā īstenotāja datus (adrese, juridiskas personas nosaukums, fiziskas personas vārds/uzvārds u.tml.)
  3. Ja Jūs pats/i esat minēto fondu atbalstu saņēmis/usi projekta īstenotājs/a, - kādas izmaiņas, Jūsuprāt, būtu nepieciešamas LAD vai LIAA komunikācijā ar Jums, īpaši laika periodā pēc līguma noslēgšanas?

Papildus vēršam uzmanību, ka iegūtā informācija ir konfidenciāla un netiks izpausta citām personām, kā arī tiks izmantota tikai apkopotā veidā, nenorādot iedzīvotāja vārdu uzvārdu, personas kodu, dzīves vietu.

Iedzīvotāju informāciju par ES finansētajiem projektiem lūgums sūtīt uz e-pastu: ceturtais@lrvk.gov.lv

Valsts kontrole pateicas par iedzīvotāju atsaucību!

Informācija arī Valsts kontroles mājaslapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties