11. Jūlijs 2014 13:30
Jaunumi
Hāgā nosvinēta Starptautisko krimināltiesību diena

Vakar, 10.jūlijā, Hāga notika svinīgs pasākums par godu pirms sešpadsmit gadiem pieņemtajiem Romas statūtiem Starptautiskās krimināltiesas (SKT) izveidošanai. Starptautiskā krimināltiesa tika izveidota, lai izmeklētu un tiesātu īpaši smagus starptautiskus kriminālnoziegumus.

Pasākumā ar uzrunām piedalījās SKT vadošie darbinieki. Pieredzē dalījās vairāku Hāgas starptautisko tribunālu (bijušajai Dienvidslāvijai, Sjerra Leonei, Libānai) vadītāji, kā arī notika diskusijas par aktuāliem starptautisko krimināltiesību jautājumiem un SKT nākotni.

Pasākumu rīkoja SKT un mītnes zemes - Nīderlandes Ārlietu ministrija, sadarbojoties ar Latvijas, Ungārijas, Norvēģijas, Horvātijas, Šveices vēstniecībām Hāgā. Pasākumu atbalstīja arī vairākas starptautiskās institūcijas, kas atrodas Hāgā.

Svinīgā pasākuma apmeklētājus priecēja latviešu trompetista Magnusa Bauģa, kas absolvējis Karalisko Hāgas konservatoriju, priekšnesums. Mūziķis izpildīja gan klasiskās, gan modernās mūzikas autoru skaņdarbus.

Jāpiebilst, ka Romas statūti tika pieņemti ANO pilnvaroto pārstāvju diplomātiskās konferences noslēgumā 1998.gada 17.jūlijā un stājās spēkā 2002.gada 1.jūlijā.

Latvijas Republikas Saeima lēmumu par pievienošanos starptautiskajam līgumam par Starptautiskās krimināltiesas izveidošanu pieņēma 2002.gada 20.jūnijā. Romas statūti Latvijā stājās spēkā 2002.gada 1.septembrī.

Starptautiskā krimināltiesa atrodas Nīderlandē, Hāgā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties