13. Jūlijs 2014 00:59
Jaunumi
Valsts kontrole sākusi revīziju par biometrijas pasu ieviešanu un darbību

Valsts kontroles Revīzijas un metodoloģijas departaments veic likumības revīziju „Biometrijas pasu izsniegšanas procesa un to atbalstošo informācijas sistēmu darbības efektivitāte”.

Revīzijas mērķis ir pārliecināties, vai ar biometrijas pasēm saistītajos procesos ir izveidotas atbilstīgas vadības un kontroles procedūras, t.sk., vai biometrijas pases saņemšanas process ir uzticams un drošs, kā arī salīdzināt Latvijā īstenotos procesus ar citās valstīs veiktajām aktivitātēm. Šī revīzija tiek veikta sadarbībā ar Šveices, Lietuvas, Beļģijas, Norvēģija un Portugāles augstākajām revīzijas iestādēm.

Revīzijas laikā Valsts kontrole lūdz sabiedrības iesaistīšanos informācijas apkopošanā. Revidentu darbu veicinātu iedzīvotāju sniegta informācija par šādiem jautājumiem:

  1. Vai ir bijušas problēmas, ceļojot ar Latvijā izsniegtajiem personu apliecinošiem dokumentiem (pasi vai identifikācijas karti)? Vai ir bijuši gadījumi, kad datus no Jums izsniegtā dokumenta nevar elektroniski nolasīt? Vai tas Jums radījis kādus ierobežojumus?
  2. Kā Jūs vērtējat, vai Jūsu biometrijas dati ir drošībā?
  3. Vai Jums ir (vai ir bijušas) aizdomas par to, ka Jūsu personu apliecinošo dokumentu dati ir (varētu būt) izmantoti bez Jūsu ziņas?
  4. Vai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) klientu apkalpošanas centros esat saskāries ar darbībām, kuras, Jūsuprāt, ir nejēdzīgas vai liekas?
  5. Vai PMLP būtu jāievieš jauni pakalpojumi saistībā ar personu apliecinošo dokumentu izsniegšanu (piemēram, atgādinājums par pases derīguma termiņa beigām)?

Lūgums informāciju sūtīt Valsts kontrolei elektroniski uz e-pasta adresi metodologija@lrvk.gov.lv.

Sniedzot informāciju vēlams detalizēti aprakstīt problēmsituāciju, iespēju robežās pievienojot dokumentus.

Papildus vēršam uzmanību, ka iegūtā informācija ir konfidenciāla un netiks izpausta citām personām, kā arī tiks izmantota tikai apkopotā veidā, nenorādot iedzīvotāja vārdu uzvārdu, personas kodu, dzīves vietu.

Valsts kontrole pateicas par iedzīvotāju atsaucību!

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties