22. Jūlijs 2014 10:26
Jaunumi
Notiks pirmā Latvijas Pētniecības un inovāciju stratēģiskās padomes sēde

Trešdien, 23.jūlijā, Ministru prezidente Laimdota Straujuma vadīs Latvijas Pētniecības un inovācijas stratēģiskās padomes pirmo sēdi. Tās laikā pārrunās aktuālos jautājumus sekmīgai un stratēģiskai pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovācijas politikas īstenošanai Latvijā.

Padomes sēdē piedalīsies Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, augstskolu pārstāvji un zinātnieki. Tikšanās laikā padomes sēdes pārstāvji runās par organizēto diskusiju rezultātiem viedas specializācijas stratēģijas saturam un ieviešanai, rīcības plānu inovāciju publiskās infrastruktūras izveidei, valdības rīcības plānu Latvijas valsts budžeta pieauguma nodrošinājumam zinātnei Latvijas Nacionālais attīstības plāna paredzētajā apjomā, kā arī notiks diskusija par Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātajiem Latvijas zinātnes strukturālo reformu pasākumiem.

Latvijas Pētniecības un inovāciju stratēģiskā padome ir koleģiāla un koordinējoša institūcija, kas izveidota ar mērķi nodrošinātu saskaņotu starpinstitūciju sadarbību un īstenotu sekmīgu pētniecības, tehnoloģiju attīstības un inovācijas politiku, kā arī viedās specializācijas stratēģijas ieviešanu un uzraudzību. Tādējādi tiks veidota inovāciju kapacitāte, pētniecības un industrijas integrācija un sabiedrības izpratne par pētniecību kā sabiedrisko vērtību radošu aktivitāti, kas vajadzīga Latvijas attīstībai un konkurētspējai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties