23. Jūlijs 2014 11:12
Jaunumi
Uzlabos ieslodzīto pārvadāšanu

Ministru kabinets vakar, 22.jūlijā, izskatīja grozījumus virknē likumu, kas plāno uzlabot notiesāto pārvešanu un apsargāšanu gadījumos, kad nepieciešama ieslodzītā veselības aprūpe ārpus ieslodzījuma vietas esošā ārstniecības iestādē. Grozījumi šodien tika akceptēti Latvijas Sodu izpildes kodeksā, Ieslodzījuma vietu pārvaldes likumā, Apcietinājumā turēšanas kārtības likumā.

Ar grozījumiem plāno noteikt, ka ieslodzījuma vietas uzdevums būs veikt resocializācijas un veselības aprūpes nodrošināšanu, t.sk., jānodrošina ieslodzītā pārvešana, ja tas nepieciešams uz ārstniecības iestādi ārpus ieslodzījuma vietas. Tādā veidā tiks palielināta sabiedriskā drošība, jo ieslodzītos apsargās atbilstoši ekipēti ieslodzījuma vietu darbinieki, ieslodzītie tiks pārvadāti atbilstoši marķētos un aprīkotos transportlīdzekļos.

Ar grozījumiem tiks paredzētas ieslodzījuma vietu darbinieku tiesības ieslodzīto pārvešanas un apsargāšanas laikā ārstniecības iestādēs ārpus ieslodzījuma vietas, kā arī paredzētas tiesības izmantot tehniskos līdzekļus personu un mantu pārbaudes laikā. Tas nepieciešams, jo ieslodzījuma vietās ir pieejami tehniskie līdzekļi, kas tiek izmantoti attiecīgajās pārbaudēs un ļauj labāk atklāt priekšmetus, izstrādājumus un vielas, kuras aizliegts ienest, lietot un glabāt ieslodzījuma vietā. Turklāt, pilnveidojoties tehnoloģijām, personu apskati, telpu, mantu un apģērba pārbaudi ir iespējams veikt daudz efektīvāk ar tehnisko līdzekļu palīdzību, tādejādi daudz vieglāk atrast slēptās neatļautās vielas.

            Ar grozījumiem var iepazīties Ministru kabineta mājas lapā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties