25. Jūlijs 2014 08:55
Jaunumi
Rudens semestrī notiks kurss ASV krimināltiesībās

LU Juridiskajā fakultātē 2014.gada rudens semestrī ar studiju kursu ASV krimināltiesībās salīdzinājumā ar Eiropas un starptautiskajiem piemēriem, t.sk. ētiskajiem apsvērumiem, viesosies ASV tiesnesis, profesors Džeimss R. Volfs (Prof. Hon. James R. Wolf).

Kursa ietvaros klausītāji iepazīs ASV krimināltiesību sistēmu un aplūkos tādus tematus kā konstitucionālās tiesības, kriminālprocess, ASV tiesu sistēma, tiesu prakse, Starptautiskā krimināltiesa un krimināltiesību sistēmā praktizējošo tiesnešu un juristu ētikas standarti. Sekojoši – temati tiks aplūkoti salīdzinājumā ar Eiropas un citu valstu piemēriem.

Kurss nav paredzēts klasiskajā lekciju formā. Tomēr pilnīgs apmeklējums ir ļoti vēlams. Kursa docēšanā plānots maksimāli izmantot „Sokrāta metodi”, kas nozīmē, ka profesors uzdos jautājumu, uz kuru atbildi meklēs kopā ar auditoriju, tādējādi attīstot klausītājos kritisko domāšanu.

Kursa studentiem tāpat būs iespēja uzdot arī sevi interesējošus jautājumos, ko neaptver kursa saturs. Tāpat kursa ietvaros plānots izspēlēt dažādas tiesas procesa sastāvdaļas kā praktiskos uzdevumus.

Ar studiju kursa plānu iespējams iepazīties šeit.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties