31. Jūlijs 2014 11:17
Jaunumi
Iedzīvotāji aktīvi līdzdarbojas, ziņojot par iespējamiem pārkāpumiem būvniecībā
www.mazinamslogu.gov.lv

Sadarbībā ar iedzīvotājiem iniciatīvas „Mazinām slogu kopā!” ietvaros izdevies novērst pārkāpumu būvniecībā.

Vietnē www.mazinamslogu.gov.lv tika iesūtīta informācija, ka ēka Klijānu ielā 2a tiek izmantota kā dzīvojamā māja, lai gan ēkas statuss nav atbilstošs šim mērķim. Būvvaldes Būvniecības kontroles pārvaldes Rīgas pilsētas būvinspekcija veica apsekošanu un konstatēja, ka ēkas rekonstrukcija veikta ar būtiskām atkāpēm no būvprojekta. Rezultātā Būvvalde pieņēma lēmumu, ka būvdarbi veikti patvaļīgi un to sekas jānovērš.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver, ka traģiskie notikumi pagājušā gada nogalē iezīmēja nepieciešamību valsts iestādēm, sabiedrībai un uzņēmējiem sadarboties, konstatējot un risinot pārkāpumus būvniecībā. „Iniciatīva „Mazinām slogu kopā!” ir iespēja, kā sabiedrība var paātrināt un veicināt efektīvu, godīgu un caurspīdīgu sistēmu, nevis noskatīties vienaldzībā un paust sašutumu, kad nelaime jau notikusi. Vienaldzība ir tikpat nosodāma, kā apzināta darbība vai bezdarbība. Aicinu arī turpmāk iesaistīties un līdzdarboties, lai pārmaiņas, kādas vēlamies, realizētos,” aicina E.Dreimane.

Viņa arī norāda, ka liels gandarījums par iniciatīvas rezultātu: „Iedzīvotāji aktīvi iesaistās, identificējot iespējamās problēmas, kā arī piedāvā risinājumus to novēršanai. Tikai sadarbojoties varam nodrošināt būtiskas pārmaiņas sabiedrības drošības un labklājības jomā,” norāda E.Dreimane.

Jau ziņots, ka pēc Zolitūdes traģēdijas Valsts kanceleja aicina iedzīvotājus ziņot par pārkāpumiem būvniecībā oficiālās interneta vietnes www.mazinamslogu.gov.lv speciāli izveidotajā sadaļā „Ziņo par pārkāpumiem būvniecībā”. Mājas lapā iesniegt sūdzību, kā arī ziņot par pārkāpumiem būvniecības procesā vai ēku ekspluatācijā var anonīmi. Iedzīvotāji tiek aicināti pievienot savam ziņojumam arī dokumentus un/vai foto, lai sniegtu pēc iespējas precīzāku un pilnīgāku informāciju par iespējamajiem pārkāpumiem un tos varētu operatīvāk pārbaudīt.

Līdz šim saņemti vairāk nekā 40 iedzīvotāju ziņojumi par potenciālajām nepilnībām, kā arī priekšlikumi būvniecības nozares sakārtošanai. Izvērtēts ir katrs iesniegums. Citos objektos pārkāpumi netika konstatēti.

Valsts kancelejas jau iepriekš uzsvērusi, ka viena no valsts pārvaldes prioritātēm ir uzlabot valsts pārvaldes procesus ciešā sadarbībā ar iedzīvotājiem, uzņēmējiem un NVO. Iniciatīva „Mazinām slogu kopā!” ir viens no mehānismiem uz rezultātu orientētas sadarbības sekmēšanai. Vietnē www.mazinamslogu.gov.lv līdz šim saņemti vairāk nekā 280 vērtīgi iedzīvotāju priekšlikumi administratīvā sloga mazināšanai, t.sk., vairāk nekā 40 priekšlikumi par būvniecību. Tā izveidota ar nolūku sadarbībā ar sabiedrību identificēt problēmas un Valsts kancelejai sadarbībā ar citām iestādēm kopā izvērtēt saņemtos priekšlikumus to risināšanai.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties