5. Augusts 2014 12:43
Jaunumi
Valsts policiju nosaka par kontaktpunktu informācijas apmaiņai par kibernoziegumiem

Otrdien, 5.augustā, Ministru kabinets izdeva rīkojumu, kas nosaka Valsts policiju par kontaktpunktu informācijas apmaiņai Eiropas Savienības dalībvalstu vidū par uzbrukumiem informācijas sistēmām jeb kibernoziegumiem.

Rīkojums izdots, pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvā 2013/40/ES (2013.gada 12.augusts) par uzbrukumiem informācijas sistēmām, ar kuru aizstāj Padomes Pamatlēmumu 2005/222/TI, paredzētā kontaktpunkta noteikšanu.

Līdz ar to Valsts policijā Operatīvā kontaktpunkta funkcijas turpinās pildīt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības biroja Operatīvās koordinācijas un informatīvā nodrošinājuma nodaļa, kas jau šobrīd nodrošina sadarbību starp kompetentajām iestādēm, tostarp ES dalībvalstu policijas un citiem specializētiem tiesībaizsardzības dienestiem, kā arī kompetentajām specializētajām ES aģentūrām un struktūrām, piemēram, Eurojust, Eiropolu un tā Eiropas kibernoziegumu centru un Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūru.

Lai apmainītos ar informāciju par uzbrukumiem informācijas sistēmām, ES  dalībvalstīm jānodrošina, ka tām ir noteikts valsts operatīvais kontaktpunkts un ka tās izmanto esošo operatīvo kontaktpunktu tīklu, kas ir pieejams 24 stundas diennaktī, 7 dienas nedēļā.

Tādējādi nekavējoties tiek sniegta palīdzība, lai varētu veikt izmeklēšanu vai tiesvedību attiecībā uz noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar datorsistēmām un datiem, vai arī varētu vākt pierādījumus par noziedzīgiem nodarījumiem elektroniskā formā. Šāda palīdzība ietver tehnisko konsultāciju nodrošināšanu, datu saglabāšanu, kā arī pierādījumu vākšanu, juridiskās informācijas nodrošināšanu un aizdomās turamo atrašanās vietas noteikšanu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties