7. Augusts 2014 09:45
Jaunumi
Par 1,63 miljoniem eiro samazina 2015.gadam plānotos parlamenta tēriņus
Veicot plānotā budžeta samazinājumus, Saeimas darbības nodrošināšanai paredzētie līdzekļi nākamgad pieaugs vien par 1,5 procentiem.
Ieva Čīka, Leta

Saeimas Prezidijs trešdien, 6.augustā, apstiprināja Saeimas budžeta pieprasījumu 2015.-2017.gadam, paredzot 1,63 miljonu samazinājumu Saeimas Kancelejas sākotnēji sastādītājā budžeta plānā 2015.gadam.

Būtiskākie ietaupījumi saistīti ar atteikšanos no jaunu darbinieku štata vienību izveides, darbinieku papildu prēmēšanas, komandējumu izdevumu palielināšanas, kā arī Saeimas deputātu veselības apdrošināšanas.

Plānots atteikties arī no inventāra, jaunu mēbeļu un telpu iekārtu iegādes. Samazināti arī Saeimas struktūrvienību iepriekš plānotie tēriņi jaunas datortehnikas, programmatūras un tehniskā nodrošinājuma iegādei. Daļa plānoto tēriņu pēc Prezidija priekšlikuma pārcelti uz nākamajiem gadiem.

Veicot šos plānotā budžeta samazinājumus, Saeimas darbības nodrošināšanai paredzētie līdzekļi nākamgad pieaugs vien par 1,5 procentiem. Palielinājums ietver arī līdzekļus, kas nākamgad nepieciešami Saeimas jaunās ēkas Jēkaba ielā 6/8 rekonstrukcijai.

Precizējot budžeta pieprasījumu, ņemti vērā arī Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas izteiktie priekšlikumi parlamenta budžeta optimizācijai.

Kopējais Saeimas budžeta pieprasījums 2015.gadam veido 25,31 miljonu eiro. Šajā summā iekļauti arī izdevumi Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē nodrošināšanai, kas ir vienreizējs pasākums. Nākamajos gados, šai budžeta programmai noslēdzoties, kopējais Saeimas budžets būtiski samazināsies.

Savukārt 2016.gadā Saeimas kopējais budžets plānots 20,36 miljonu, bet 2017.gadā – 19,58 miljonu eiro apmērā.

Saeimas budžeta pieprasījums tiks iesniegts Finanšu ministrijā iekļaušanai valsts budžeta 2015.gadam likuma projektā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties